Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вести

Бугарски министар Скопљу: Не надајте се да ћемо рећи – ви, незахвални, заслужујете да уђете у ЕУ

(© Sputnik / Богдан Пантић, Бранкица Ристић)

Македонски политичари не треба да очекују да ће став Бугарске након парламентарних избора у апролу нешто променити, изјавио је бугарски министар одбране Красимир Каракачанов.

„Или их лаже неки лобиста, или сами себе лажу да ће се дан након избора у Бугарској нешто променити и бугарска политичка елита или парламентарне партије казати: небитно, што нас пљујете, небитно што нам крадете историју, небитно, што покушавате да нам направите проблем са „мањинама“ у Бугарској, ми ћемо вас увести у ЕУ, јер сте ви незахвални и заслужујете да будете тамо“, рекао је политичар Бугарској националној телевизији.

„Оквирни став је потпуно јасан. Не знам да ли постоји неко ко би могао да дозволи нешто слично (промену става Бугарске). И зашто би то урадио? Шта би Бугарска од тога добила? Наши пријатељи, наша браћа у Македонији треба да знају једно: та мржња, коју генерише њихова елита према Бугарима и Бугарској, Бугарима у самој Македонији, зар та политичка елита води државу ка нечем добром?“, изјавио је политичар.

Тренутну политику Северне Македоније, у којој неки државни службеници вређају етничке Бугаре који живе у држави, не би подржао амерички председник Џо Бајден, сматра Каракачанов.

„Треба да знају да и ЕУ има довољно проблема. Још један, још на Балкану, ако се раније не реши на прави начин, био би сувишан за њих“, закључио је он.

Извор: Спутњик

Став

Патријарх Порфирије: У мојим молитвама на првом месту ће бити Срби на страдалном Косову и Метохији, који су у нераскидивом јединству са нашим народом у Републици Србији, али и са нашим народом који живи у Републици Српској, Црној Гори, у Босни и Херцеговини у целини

Прочитај више...