Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вести

Патријарх Порфирије: У мојим молитвама на првом месту ће бити Срби на страдалном Косову и Метохији, који су у нераскидивом јединству са нашим народом у Републици Србији, али и са нашим народом који живи у Републици Српској, Црној Гори, у Босни и Херцеговини у целини

Прочитај више...

Грачаница: Црвеним спрејем испрскан српски назив на двојезичној табли и исписано „УЧК“

Вест је ажурирана

Непознати почиониоци данас су у Кишници, на путоказу за село, испрскали црвеном бојом натпис на српском језику и на саобраћајној табли написали УЧК, јавља портал Грачаницаонлине.

У међувремену, стижу осуде из Канцеларије за КиМ и још један позив међународним представницима да се обезбеди сигурност српском становништву.

Директор Канцеларије Петар Петковић оцењује да се ради о „организованој, систематској и континуираној акцији застрашивања“ становништва на КиМ, али и да то не би било могуће без „политичке подршке и институционалог нереаговања“ косовских институција.

Ове недеље је на улазу у исто место које припада општини Грачаница постављен билборд „Слобода има име – УЧК“, затим је билборд оштећен и на крају, како је исти портал јавио – и уклоњен. Уклањању је претходио инцидент у којем је, како су локални медији са централног Косова јавили, група младића узвикивала „УЧК“ али и гађала мештанина Кишнице стакленим флашама испред његове куће.

Такође, прексиноћ је група непознатих починилаца покушала да запали српску заставу поред споменика Милошу Обилићу, у центру Грачанице.

У последњем извештају Косовске полиције, овај случај је регистрован иако се не прецизира која застава је у питању. Извештено је да се инцидент догодио око 22:20, када су две непознате особе возилом без регистарских ознака покушале да запале заставу и побегле.

„На лице места изашле су одговарајуће полицијске јединице. О случају је обавештен тужилац“, наведено је такође у полицијском извештају.

Извор: Коссев

Фото: Gračanicaonline

Став