Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вести

,,ДИВАН ЈЕ БОГ У ДАРИ“: Свештеник Миодраг Тодоровић за портал „Новости“ о доживљају филма „Дара из Јасеновца“

(Фото: Митрополија црногорско - приморска)

Свештеник Миодраг Тодоровић за портал ,,Новости“ коментарисао је свој доживљај филма ,,Дара из Јасеновца“.

– Филм који ме натерао да погледам на зло које носим у себи, опрао ме од греха мога, подарио ми диван доживљај племенитости, од које је саткан као и лепоту, одважност и узвишеност духа који је прожет.

– Диван је Бог у старцу Вукашину, у Дари, у Дарином оцу, у милом лику жртвене Јеврејке, у личностима мученика који ће поколења учити невиности и доброти. У филму је на најљудскији, најлепши начин, уметнички танано направљена дистинкција између злочина и оних који их чине. Задивила ме узвишеност духа исказана у напору да се открију и разумеју узроци мржње и несигурности који су довели до злочина. Доминантна порука филма је да злочин „чојка ниже скота ставља“. „Будимо људи и ако морамо да страдамо да страдамо као људи“. Сећајући се овог аманета патријарха Павла, ако опет дође време да морамо да бирамо између жртве и злочинца избор нам неће бити тежак – закључује свештеник Тодоровић.

Извор: НОВОСТИ

 

Став

Патријарх Порфирије: У мојим молитвама на првом месту ће бити Срби на страдалном Косову и Метохији, који су у нераскидивом јединству са нашим народом у Републици Србији, али и са нашим народом који живи у Републици Српској, Црној Гори, у Босни и Херцеговини у целини

Прочитај више...