Покрет за одбрану Косова и Метохије

Кривокапић: Посвећени смо вредностима ЕУ и НАТО

Фото: Новости

Председник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић рекао је данас у разговору са немачком канцеларком Ангелом Меркел у Тирани да је његова влада показала безрезервну посвећеност вредностима Европске уније и НАТО, преноси Танјуг.

Кривокапић је истакао да је то доказано и приликом устоличења верског поглавара највеће хришћанске заједнице у земљи, када је „упркос интезивним опструкцијама председника државе“ успела да обезбеди Уставом загарантована права грађанима Црне Горе.

Он је у разговору током самита Меркелове са лидерима земаља Западног Балкана нагласио да кључна водиља процеса придруживања Црне Горе Европској унији остаје владавина права, саопштено је из Владе Црне Горе.

Кривокапић је захвалио Меркеловој на свему што је Немачка учинила за Западни Балкан, нарочито кроз седмогодишњу иницијативу Берлински процес, која је, како је навео, комплементарна са приступним преговорима и која је допринела и зближавању земаља региона.

Указао је да Берлински процес има незамењиву улогу у јачању регионалне сарадње и повезивању земаља региона са ЕУ на путу интеграција.

Меркел је изразила задовољство што је имала прилику да се уживо сретне са Кривокапићем и пружила је пуну подршку Влади Црне Горе на европском путу, те поручила да јој жели много снаге и среће у том процесу, наводи се у саопштењу.

(Танјуг/Косово онлајн, 14. 09. 2021)

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print