Покрет за одбрану Косова и Метохије

Хисени позвао Палмера да САД активно присуствује Бриселском дијалогу

Косовски координатор у процесу дијалога са Србијом Скендер Хисени састао се данас у Вашингтону са Специјалним изаслаником америчког државног секретара за Западни Балкан Метју Палмером, који је Хисенију нагласио да САД цени конструктивну посвећеност владе и свих косовских институција у процесу дијалога.
Хисени је на друштвеној мрежи Фејсбук након састнака написао да је са Палмером имао дуг и садржајан састанак.

„Након што сам обавестио господина Палмера о току дијалога у Бриселу, водили смо и исцрпан разговор у циљу координације дијалога како би се проширила динамика, и избегло одлагање расправе о коначном споразуму о међусобном признању и нормализацији између Косова и Србије“, написао је Хисени.

Додаје и да је улога САД, поред ЕУ незаменљива.

„Позвао сам господина Палмера на активно присуство САД-а за преговарачким столом у Бриселу“, написао је Хисени.

Како је Хисени рекао, Специјални изасланик америчког државног секретара за Западни Балкан поновио је да Сједињене Државе цене конструктивну посвећеност косовске владе и свих институција Косова у процесу дијалога.

„Палмер је нагласио да САД подржавају дијалог у Бриселу и додао да ће Америка бити са нама током овог процеса , као снажна подршка за правичан, стабилан и свеобухватан споразум“, напоменуо је Хисени.

Хисени је додао и да се након сусрета са Палмером, такође састао и са још два америчка званичника из Беле куће.

„Ти разговори су такође били фокусирани на обновљени дијалог у Бриселу и општа дешавања на Косову и у региону“, закључио је Хисени.

Sot në Washington D.C. pata një takim të gjatë dhe përmbajtësor me Zëvendës Asistent-Sekretarin për Evropë dhe Euroazi…

Gepostet von Skender Hyseni am Montag, 3. August 2020

www.kosovo-online.com

Фото: Facebook