Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вести

Прослава Светог Првомученика и Архиђакона Стефана у Манастиру Сланци

У Манастиру Светог Архиђакона Стефана у Сланцима, у молитвеном присуству верног народа, прослављен је Стевандан, манастирска слава. С благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског и администратора Архиепископије београдско-карловачке г. Јована, Литургију је служио Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан. Саслуживали су настојатељ јеромонах Стефан, јеромонах Иринеј, свештеник протојереј Илија, свештеник Милан и јерођакон Андреј.

На манастирској слави присуствовали су професор Милош Ковић, Стеван Кењић и бројни чланови Покрета за одбрану КиМ. У манастиру се осећао богомољачки дух међу људима који су са радошћу, у миру и братској љубави прославили овај дан.

Манастир у Сланцима годинама организује акције у којима учествују млади људи, са жељом да на тај начин допринесу бољем изграђивању Православне хришћанске заједнице, а и ради духовне користи. Припремљена је обилна трпеза у три велике сале, као и ручак за понети, како нико од присутних не би остао без благослова. То је благослов блаженопочившег оца Андреја, који је увек настојао да се сваки човек у манастиру Сланци осети добродошлим и вољеним. Ову традицију наставља и јеромонах Стефан.

 

Вукашин Нешковић

 

Став