Покрет за одбрану Косова и Метохије

Срђан Ђоковић: Ако као представник институције кажеш да је Косово изгубљено – то је катастрофа

(Новак и Срђан Ђоковић (Извор: Ало)

Отац Новака Ђоковића истиче да представници државних институција морају чврсто да бране националне интересе и став да је Косово саставни и неотуђиви део Србије.

Срђан Ђоковић, отац српског и најбољег тенисера света Новака Ђоковића, изјавио је да је крајње време да се српски народ уједини и концентрише око националног интереса и нагласио да Косово, и поред јаких притисака, неће моћи да узму Србији, јер је оно „наш разлог бивствовања на овој планети и срж нашег постојања“, преноси Спутњик.

Срђан Ђоковић  истиче да Косово неће моћи да узму Србији јер је оно суштина српског постојања.

„Је л’ сад треба да нам узму Косово? Узимају нам Косово, наређују нам. Па, неће моћи. Како могу да нам узму? Шта смо ми без Косова? Ми смо као тело без душе, то је наш ген, наше порекло, наш разлог постојања и бивствовања на овој планети. То је срж нашег постојања“, нагласио је Ђоковић.

Сматра да је крајње време да се српски народ уједини и концентрише око националног интереса, насупрот личним интересима и истиче да представници  државних институција морају чврсто да бране националне интересе и став да је Косово саставни и неотуђиви део Србије.

„Морамо сви да будемо сложни и компактни када је национално и државно у питању. Као појединац можеш да искачеш и да кажеш своје мишљење које се коси са општим интересом, али ако си представник неке институције коју представљаш па кажеш да је Косово изгубљено и да нема повратка, то је онда катастрофа. Како мислиш да ти неко са стране помогне када ти то сам изјављујеш у име државне институције“, рекао је Срђан Ђоковић за Спутњик.

Извор: Стање ствари