Покрет за одбрану Косова и Метохије

Све што је Курти до сада тражио, Вучић је испунио

Извор: Двери

„Победа“, али чија?! Све што је Курти до сада тражио, Вучић је испунио – реципроцитет, стикери, дисклејмери, признавање личних карата, диплома, неиздавање КМ таблица…

 

   У преговорима о Космету постоје две стране. Једна је албанска (Приштина), друга проалбанска (Београд). А шта је са српском страном? Има ли игде стране која ће бранити Космет и Србе на Космету?

Сада када видимо да рата неће бити, а након кидања још једне везе са Србијом (укидање издавања КМ таблица) од стране Александра Вучића и признавања докумената лажне државе Косово (личне карте, дипломе) од стране Ане Брнабић, косметско повереништво Покрета за одбрану КиМ и покрајинска организација Српског покрета Двери за КиМ позивају све релевантне институције и ширу јавност Србије на хитну реакцију поводом све чешћих и бруталнијих велеиздаја и питају:

  • Да ли је то Устав Србије суспендован и када?
  • Да ли је извршен државни удар, а да ми то не знамо, где је председник Србије приграбио сва овлашћења, која му по Уставу не припадају?
  • Да ли су Скупштина и Влада распуштени, а Косово и Метохија, заједно са косметским Србима, проглашени за акционарско друштво где су наши животи, сви манастири и мошти наших светитеља, сва рудна богатства, стављени на берзу?
  • Можемо ли барем знати каква нам је цена на берзи? И како се животи и судбине породица наших продају? По глави? По килограму? По породици? Или онако ђутуре?
  • Је л’ то Србија добила своје безгрешно божанство? Новог маршала? Има ли икога у Србији ко би нáс, косметске Србе, могао заштитити од председниковог ктиторства независног Косова и политике која затире сваки наш траг на Косову и Метохији?

Позивамо све посланичке групе да по хитном поступку затраже ванредну седницу Народне скупштине, где би размотрили и поништили све противуставне одлуке које годинама доносе председник Србије и премијер, а тичу се Косова и Метохије.

Може ли Србија смоћи снаге да председника Србије врати у оквир његових овлашћења, а Србију из безвлашћа, односно самовлашћа, врати у статус поштовања Устава и закона?

У оваквој арени тренутне државне политике, пуној самовоље, издаје и продаје, косметским Србима остаје само да сачекају још тај последњи чин – чин „бацања лавовима“. Зато, још једном позивамо све одговорно, родољубиво, Уставу, правди и Србији верно, да оно што нам је од Бога дато и тапију која је још увек чврсто у нашим рукама, заједничким снагама чувамо и сачувамо!

 

Косметско повереништво Покрета за одбрану КиМ

Покрајинска организација Српског покрета Двери за КиМ

(Двери, 26. 11. 2022)