Покрет за одбрану Косова и Метохије

Албанија: Позивамо Србију да повуче своје оружане снаге

Фото: Министарство одбране Србије

Министарство Европе и спољних послова Албаније позвало је Србију да “повуче оружане снаге упућене на границу са Косовом, као и да ради на хитној деескалацији ситуације”, преноси Репортери.

У саопштењу за јавност се истиче да је Албанија посебно забринута због “распоређивања српских оружаних снага у близини границе са Косовом и војних авиона који лете близу и изнад ваздушног простора Косова, што подстиче појединце на изазивање немира и насиља, као и на дестабилизацију Косова”.

“Ови акти су у супротности са међународним споразумима који имају за циљ да осигурају ред и стабилност у том делу региона. Позивамо Србију да повуче оружане снаге упућене на границу са Косовом и да ради на хитној деескалацији ситуације. Позивамо све актере да покажу суздржаност и одмах пређу на дијалог, као једини начин да се крене напред и реше отворена питања у духу сарадње, којој је Албанија неповратно посвећена, у својим билатералним и мултилатералним напорима”, поручују из овог министарства.

Додаје се да ће Албанија “као савезник у НАТО-у и одговорна чланица Уједињених нација, учинити све што је у њеној моћи да подржи све напоре да се ситуација одмах деескалира и врати дијалогу”.

(Репортери/Косово онлајн, 26. 09. 2021)

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print