Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вести

Албанци у Тузима блокирали пут: Кривокапић и Абазовић нам се свете због застава Косова

(Фото: Youtube/Printscreen/Albert Camaj)

Грађани подгоричке општине Тузи, у којој живе већински Албанци, предвођени председником Ником Ђељошајем блокирали су међународни пут и поручили да се неће померити док не дођу премијер Здравко Кривокапић и потпредседник владе Дритан Абазовић, преноси Тањуг.

Они су пут блокирали из протеста због епидемиолошке мере затварања угоститељских објеката у тој и још неколико црногорских општина, која је на снагу ступила јутрос.

Сматрају да је таква мера за Тузи донета из политичких разлога и реваншизма владе након што су на централом тргу недавно биле истакнуте заставе Косова и Албаније.

“Морају да причају са нама, да видимо зашто нас дискриминишу и шта им смета овде. Не може на силу да се наметне ништа”, казао је Ђељошај у телефонском укључењу за подгоричке ТВ Вијести.

Претходно је у Тузи дошла полиција да би затворила угоститељске објекте који су јутрос отворени упркос мерама које је донело Министарство здравља.

Ђељошај је рекао полицајцима да тражи од њих да обавесте тужилаштво да ће, “ако се ово настави”, позвати грађане Тузи да пруже отпор.

“Ова одлука је лична, као освета за постављање косовске заставе. Ниједна општина из прве групе није затворена, једино смо ми издвојени из прве групе. Непријатељи су они који се свете, а то су премијер Здравко Кривокапић и потпредседник Дритан Абазовић. Кривокапић се свети јер сам га прозвао јер није честитао Дан државности Косова”, рекао је Ђељошај.

Рекао је и да се борити “против дискриминације” и да сви буду једнаки.

“Нећу дозволити да нас нико понижава. Од јуче их зовем, не желе да се јаве и желе проблем и да дискриминишу Тузи. Не може овако да се понаша нико према грађанима”, рекао је он.

Ђељошај је још синоћ на свом фејсбук профилу поручио да епидемиолошка мера у тој општини неће бити испоштована.

Извор: Косово онлајн

 

Став