Покрет за одбрану Косова и Метохије

Волстрит џорнал: Обавештајац ЦИА евакуисан из Србије због “хаванског синдрома”

Фото: Facebook/ U.S. Embassy Belgrade

Волстрит џорнал, позивајући се на садашње и бивше званичнике САД, пише да је ЦИА протеклих недеља евакуисала обавештајца који је служио у Србији и који је претрпео озбиљне повреде настале због неуролошких напада, познатих као “хавански синдром”.

Инцидент на Балкану о коме, како наводи Волстрит џорнал, раније није било извештаја, последњи је у низу онога што званичници описују као стални напад нечим што би, како се сумња, могла бити нека врста усмереног енергетског извора.

Око две стотине америчких званичника и чланова њихових породица разболело се од такозваног “хаванског синдрома”, мистериозне болести, чији су симптоми мигрене, мучнина, поремећај памћења и вртоглавица, пише Ројтерс.

Званичници из америчке амбасаде су први пут пријавили случај 2016. године на Куби.

Средином јула више од двадесет званичника САД у Бечу пријавило је симптоме сличне Хаванском синдрому – мистериозној болести мозга – откако је председник Џозеф Бајден преузео дужност у јануару. 

У извештају Владе САД објављеном прошле године, наводи се да је “усмерена” радио-фреквенција најпоузданије објашњење за мистериозне симптоме које имају дипломате стациониране у америчким амбасадама у Хавани и другде. 

(РТС, 28. 09. 2021)

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print