Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вучић спортисткињама: Слободно се такмичите против џудисткиња са Косова, нећемо вас терати на политичке акте

Фото: Видео принт

Председник Србије угостио је данас спортисте и чланове олимпијског тима Србије у згради Председништва. Вучић се захвалио српским спортистима који ће узети учешће на предстојећој олимпијади, а такмичаркама у џудоу поручио је да слободно наступају против такмичарки са Косова.

„Да вам кажем, упркос чувеном олимпијском правилу – ‘важно је учествовати’ ми се надамо успеху, победама, медаљама па где год то да буде“, поручио је српски председник спортистима.

Посебно се обратио српским такмичаркама у џудоу, које ће, како је казао, бити у конкуренцији са члановима косовске репрезентације.

„Да не кријем, хоћу да те проблеме и све оне који хоће нешто против некога да кажу, да поставим на своја леђа – Милице и Марице, пошто ћете имати у конкуренцији такмичарке са такозваног Косова, да не бринете. Ви се бавите спортом, побеђивале – губиле, ми ћемо бити уз вас. Бавите се спортом, само свој посао радите, и не брините за било шта друго“, казао је српски председник.

Каже да их српско руководство „неће терати на било какве политичке акте и било шта“.

Навијаћемо за вас, волећемо вас и од вас не тражимо ама баш ништа, нити да напуштате постоља, нити да не учествујете на такмичењу против некога

Иначе косовске џудисткиње су светске и европске шампионке. Мајлинда Кељменди (Келменди) освојила је на Олимпијским играма у Рију 2016. године златну медаљу.

На недавно одржаном Европском првенству у Лисабону, Дистриа Краснићи (Красниqи) која се бори у категорији до 48 килограма је освојила такође златну медаљу, док је Нора Ђакова (Гјакова) била бронзана. Нора је од 2015. на Европским првенствима освојила једну златну, једну сребрну и четири бронзане медаље.

 

Када је реч о односу Београда према Приштини, председник каже да је то посао политичара, а такмичаркама у џудоу још једном саветује:

„Ваше је да се бавите спортом, много сте труда, рада и енергије уложили за ово такмичење, тако се понашајте, а ми вам желимо наравно да побеђујете“, казао је Вучић.

Вучић је данас у згради председништва спортистима свечано уручио државну заставу коју ће носити на Олимпијским играма у Токију.

(Коссев, 09. 07. 2021)

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print