Покрет за одбрану Косова и Метохије

Кривокапић Куртију: „Споразум о демаркацији границе мора да се поштује“

Фото: Коссев

Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић, у коментару за РТЦГ на изјаву косовског премијера Аљбина Куртија „да неће бити спровођења Споразума о демаркацији са Црном Гором, у облику у којем је ратификован 2018. године“, навео је „да је тај споразум важећи, а да се чињенице и реалност морају поштовати“, преноси РТК2 писање Радио Телевизија Црне Горе.

Кривокапић је истакао да је „тај споразум важећи и обавезује обе стране“.

„Питање граница на Балкану је увек проблематично. Ако дотакнете до граница, то је потенцијално сукоб. Две експертске групе констатовале су то стање и то је међународно верификовано и не видим разлог зашто би покренули то питање“, казао је Кривокапић.

Косовски премијер Аљбин Курти је недавно у Скупштини навео да ће искористити „све раположиве механизме како би према његовима речима исправио фаталне грешке у демаркацији границе Косова и Црне Горе“.

„Комисија за демаркацију и одржавање граница нема мандат. Када будемо имали новоименовану комисију, сва нерешена питања ће се решавати путем посебних механизама које ће ова комисија препоручити. Даћу све да исправим неправедне грешке које су учињене потписивањем штетног споразума 2018. године, којим је Косово изгубило територију“, навео је Курти у Скупштини.

(Коссев, 14. 07. 2021)

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print