Покрет за одбрану Косова и Метохије

КФОР стигао на Јариње

Фото: Kosovo Online

Војници Кфора појавили су се данас у близини административног прелаза Јариње где су већ осам дана стационирани припадници специјалних јединица косовске полиције, а из Кфора за Косово онлајн поручују да “помно прате ситуацију на целом Косову и да су повећали број и трајање рутинских патрола широм Косова, укључујући и север”.

“Кфор помно прати ситуацију на целом Косову и остаје фокусиран на свакодневну примену свог мандата – проистеклог из Резолуције 1244 Савета безбедности Уједињених нација из 1999. – како би се осигурало безбедно и заштићено окружење и слобода кретања за све заједнице које живе на Косову. Кфор је повећао број и трајање рутинских патрола широм Косова, укључујући и северно Косово”, навели су из Кфора за Косово онлајн.

Косовски премијер Аљбин Курти поручио је данас да је заједно са министром полиције Ђељаљом Свечљом имао састанак са командантом Кфора на којем је разговарано о безбедносној ситуацији, али да нема информацију да се Кфор спрема да интервенише на северу Косова и замени специјалне јединице косовске полиције, како су навели поједини албански медији.

Наслов: Покрет за одбрану Косова и Метохије          
(Kosovo Online, 27.9.2021)

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print