Покрет за одбрану Косова и Метохије

На Јарињу и Брњаку припадници Кфора, сутра нормализација саобраћаја

© AP Photo / Visar Kryeziu
Након повлачења специјалних јединица Росу, на административним прелазима Јариње и Брњак су сада војници Кфора. Нормализација саобраћаја очекује се од понедељка ујутру од осам часова, када се за возила успоставља режим са налепницама.
 
На месту где је претходних 13 дана био организован протест грађана због распоређивања специјалних снага косовске полиција јутрос је чисто и мирно, а ту су војници Кфора којих има десетак, јавља јавни сервис.
 
Од понедељка од 8 ујутру очекује се нормализација саобраћаја на административним прелазима када се за возила успоставља режим са налепницама.
 
Грађанима ће од сутра бити доступне налепнице за прекривање специфичних делова регистарских ознака.
Из Приштине су саопштили да поседују још од 2017. године, по договору из Брисела из 2016. године, 300.000 комплета са по четири налепнице и да ће од сутра бити у употреби.
 
Режим прелепљивања ознака на таблицама важиће шест месеци до када Београд и Приштина треба да пронађу трајно решење за одвијање саобраћаја и омогућавање слободе кретања.
 
Нема више ни припадника Росу ни барикада
 
Повлачење припадника Росу је обављено како је и договорено, нема више ни припадника те јединице на административним прелазима, као ни барикада. Ноћ је протекла мирно.
 
У близини административних прелаза су припадници Кфора, а ту су и припадника Еулекса.
 
Саобраћај се одвија неометано, али за сада само из правца јужне покрајине ка централној Србији.
 
Канцеларија за Косово и Метохије саопштила је да је рад на административним прелазима Јариње и Брњак из правца централне Србије привремено обустављен од јуче поподне до сутра у 8 часова ујутру како би се извршила припрема система за режим налепница.
 
Навели су да ће грађанима сутра бити доступне налепнице за прекривање специфичних делова регистарских ознака као и упутство за њихово постављање.
 
На север Косова до сутра ујутру пролазиће се само пешице.
 
 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print