Покрет за одбрану Косова и Метохије

Репортери: У Приштини „Парада поноса“

Парада ‘поноса’ у Београду (Фото: Политика/А. Васиљевић)

„Парада поноса“ биће одржана 1. јула са почетком у 11.30 сати на тргу Скендербег и завршиће се слављем на тргу Захир Пајазити.

Под слоганом „Заједно и поносни“ у Приштини ће 1. јула бити одржана „Парада поноса“, а догађају ће претходити бројне активности током „Недеље поноса“ – 28, 29. и 30. јуна, преноси Репортери.

„Парада поноса“ биће одржана 1. јула са почетком у 11.30 сати на тргу Скендербег и завршиће се слављем на тргу Захир Пајазити. Ове године, ‘Недеља поноса’ изнела је на светло дана питање Грађанског законика и истополних бракова”, поручили су организатори.

Мото овогодишње „Недеље поноса“ је „Заједно и поносни“, чиме се, поручују организатори, позива на солидарност, једнакост, правду и друштвене промене.

„Заједно – јер је наш циљ да заједно стојимо пред било којим изазовом и само заједно можемо постићи равноправно и достојанствено друштво у којем можемо поносно да живимо“, наводи се у саопштењу организатора.

Циљ активности током “Недеље поноса” је да се ЛГБТ особе оснаже да се суочавају са свакодневном дискриминацијом на Косову, а бавиће се и питањима тренутне ситуације ЛГБТ особа у косовском друштву, које их и даље не третира као једнаке.

Организатори су Центар за развој друштвених група и Центар за слободу и једнакост, са партнерским организацијама.

„Организатори позивају институције, представнике цивилног друштва, активисте и све грађане Косова* (звездица је прим. ур. срб iFamNews-a) да се придруже ‘Паради поноса’, како би ова парада послужила друштву да буде толерантније, да цени различитост тако да се свака особа осећа слободно без обзира на расу, етничку припадност, боју, пол, сексуалну оријентацију, родни идентитет, језик, религију или друго“, саопштили су организатори.

Опрема: Стање ствари

(iFamNews – Србија, 30. 6. 2021)

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print