Покрет за одбрану Косова и Метохије

Убедљива победа кандидата за градоначелнике СЛ на Северу

Фото: НСПМ

Према прелиминарним резултатима ЦИК-а, у четири општине на Северу Косова на јучерашњим локалним изборима, у борби за место градоначелника, Српска листа освојила је сва четири места. И у осталим српским срединама, кандидати испред Српске листе остварили су убедљиву победу.

Гласови у четири општине на Северу нису још увек сто одсто обрађени, али резултат необрађених гласова не може битно утицати на промену крајњег исхода гласања.

На основу 100% пребројаних гласова у Северној Митровици у надметању за места градоначелника борили су се један српски и један албански представник.

Милан Радојевић испред СЛ освојио је 10,769 гласова – 91,33%, док је представник албанских политичких партија испред Ги Митровица, Ерден Атић освојио 1,022 – 8,67%.

У општини Звечан за место градоначелника надметали су се Драгиша Миловић и Слађана Пантовић.

Убедљиву победу на овим изборима однео је кандидат Српске листе, Драгиша Миловић, са освојених 5,384 гласа – 98,45%, док је Слађана Пантовић освојила свега 85 гласова- 1,55%.

У општини Зубин Поток за место градоначелника надметала су се три кандидата. Највише гласова и у овој општини освојио је кандидат Српске листе, Срђан Вуловић – 3,210 гласова-83,49%.

Други српски представник у овој општини Славиша Бишевац, испред ГИ Зубин Поток освојио је 376 гласова-9,87%.

Једини представник албанских партија био је Ћеркин Весељи, испред Демократског савеза Косова (ЛДК), освојивши 259 гласова – 6,74%.

У територијално највећој општини на Северу са српском већином – Лепосавићу, за место градоначелника борили су се један српски и један албански представник.

Убедљиву победу однео је представник Српске листе, Зоран Тодић, са 8,427 освојених гласова – 98,43%.

Представник Демократске партије Косова (ПДК), Шаћир Хетеми, освојио 134 гласа-1,57%.

Према резултатима ЦИК-а, и у осталим српским срединама на Косову кандидати за градоначелнике испред Српске листе освојили су убедљиву победу.

Међутим, Српска листа у општини Клокот није успела да пређе више од 50 одсто подршке бирача.

Владан Богдановић, кандидат Српске листе у овој општини освојио је 41.45% гласова.

(КоССев, 18. 10. 2021)

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print