Покрет за одбрану Косова и Метохије

Харадинај тражи Куртијеву оставку: Његова влада је проруска, он служи интересима Путина

Фото: Економија онлајн

Лидер АБК Рамуш Харадинај рекао је да јучерашњи споразум враћа Косово уназад 10 година, и да је премијер Аљбин Курти потписивањем овог споразума урушио суверенитет Косова, преноси Репортери.

“Косово је јуче добило два ударца од проглашења независности Косова, а ти ударци нису дошли споља, не од наших непријатеља, већ од марионетске и неодговорне владе и премијера. Потписан је споразум којим се Косово враћа 10 година уназад. Овим споразумом Аљбин Курти снажно је уздрмао суверенитет земље”, рекао је Харадинај на конференцији за новинаре.

Харадинај је такође критиковао Куртија због одбијања МЦЦ пројекта за гасовод.

“Тај човек је донео антиалбанску и антиамеричку одлуку у историји Косова. Владино одбијање гасовода директан је удар на државу, отвара врата руском гасу и иновацијама. Овај човек је започео антикосовску и антиамеричку еру. Сигуран сам да неће успети. Аљбин Курти је последње две радње угрозио државу Косово, прекршио заклетву као премијер. Овај човек је испунио све услове да поднесе оставку, његов останак на овом месту је опасан за државу”, рекао је Харадинај.

Харадинај је наставио да критикује, називајући Куртија преварантом, и каже да је испунио услове за подношење оставке.

„Курти је угрозио Косово и прекршио заклетву као премијер, и испунио је услове да поднесе оставку, на време сам приметио да је лажљив и опасан за државу“.

Он је чак оштро критиковао Куртија, рекавши да служи интересима руског председника Владимира Путина, називајући владу “проруском”.

“Позивам албанску патриотску левицу, не подржавајте анархистичку левицу која служи Путиновим интересима, није случајно таква одлука донета”.

(Репортери/Косово онлајн, 01. 10. 2021)

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print