Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вести

Хоџај: Нећу присуствовати инаугурацији премијерове марионете

(Извор: Репортери)

Лидер Демокртаске партије Косова Енвер Хоџај изјавио је да се, иако је добио позив од Председништва да учествује на данашњој инаугурацији Вјосе Османи, неће одазвати твом позиву.

Хоџај је на Фејсбуку написао да су, нажалост данас премијер и председник Косова, две “фигуре” које су изградиле своју политичку каријеру, не само вређајући осниваче ОВК, већ и захтевајући њихов одлазак у Хаг.

“Требало је да они који су до јуче били опозиција поштују државу Косово, и његове институције свог носиоца, као што су председник Тачи и Кадри Весељи који су се жртвовали за Косово. Уместо тога, нема речи захвалности за њихову улогу, већ, напротив, чујемо само оптужбе. Због тога сам одбио да учествујем, јер Вјоса Османи није председник који обједињује, већ разједињује”, написао је Хоџај.

Додао је да је Османи постала председник погодбама у последњем минуту”.

“Све ово може звучати злонамерно, али време ће показати да ће стварност бити вишеструко гора. За председника ћемо имати марионету премијера са аутократским тенденцијама”, написао је Хоџај.

Изразио је уверење да ће “док злонамерне идеје, непрофесионализам и аутократске тенденције једнопартијске владе изађу на видело”, бити прекасно и да ће већ бити учињена велика штета за Косово.

“Никада само не треба нико да помисли да ће Демократска партија Косова ћутати. Пратићемо сваки корак и сваку акцију. Ми ћемо грађанима Косова указати на свако лажно обећање и илузију којом се служи ова власт”, поручио је Хоџај.

Извор: Косово онлајн

Став