Покрет за одбрану Косова и Метохије

Јелена Ђоковић после посете Косову: Наша света места, традиција и култура

Фото: Инстаграм страница Јелене Ђоковић

„Завршило се предивно путовање и обилазак манастира на Косову и Метохији. Са њега сам понела велику љубав и захвалност“, поручила је директорица фондације „Новак Ђоковић“ – Јелена.

Претходних дана, заједно са фондацијом Ане и Владе Дивца, који су такође били у посети Косову, обишла је Грачаницу и метохијска места уз манастире.

Сада се захвалила и Ани Дивац која се, како је навела, упустила у организацију „овако предивног и захтевног путовања, која је вратила и приближила 54оро људи нашим прецима, чистог срца и намере“.

„Вођени заједничком мисијом- бригом о деци и младима, фондације Новак Ђоковић, Ана и Владе Дивац и фондација Моханђи посетили су основну школу Светозар Марковић у Великој Хочи и уручили поклоне за 55 ђака. Део посете био је обилазак манастира Грачаница, Пећка Патријаршија и Високи Дечани“, навела је фондација породице Дивац.

Са њима је у посети био и П.К. Мохан, познатији као Моханђи, индијски гуру, који такође води истоимену фондацију, која делује и у Србији.

„Волим и захвална сам што је и Моханђи кренуо са нама и одао поштовање нашим светим местима и нашој традицији и култури, па ће тако сви људи који њега прате научити о нашој историји и коренима“, сада је навела Јелена Ђоковић на својој Инстаграм страници.

Дивац: Наша мисија увек иста – љубав, мир и заједништво међу људима

Фондација Ана и Владе Дивац је потврдила да је њихова посета организована у оквиру акције промоције мира, заједништва и солидарности.

„Наша мисија је увек иста, а то је да промовишемо разумевање, мир и заједништво међу људима. Данас смо овде удружени са другим фондацијама са истом идејом: да пружимо подршку и обезбедимо помоћ, пре свега деци. Многи пријатељи Фондације су управо људи који живе на другим континентима, а сви знамо да доброчинство не познаје границе. То је порука коју и данас шаљемо. Хајде да сви уложимо напор ка промоцији истинских људских вредности, мислећи пре свега на љубав и разумевање без обзира на различитости“, истакла је Ана Дивац.

Моханђи: Највеће богатство је када делимо

„Наша мисија је уједињење света кроз љубав, хуманост, несебично давање. Највећа снага и богатство је када делимо оно што имамо, ван сваких људских баријера. Пре неколико година Удружење Моханђи Србија је организовало хуманитарне акције на подручју Косова и Метохије. Јако нам је драго да се поново враћамо овде и то уједињени са Фондацијом Ана и Владе Дивац и Фондацијом Новак Ђоковић у оквиру пројекта “Заједно за Косово 2021”. Уједињени можемо много да помогнемо онима којима је то најпотребније“, рекао је Моханђи.

(KoSSev, 22.9.2021)

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print