Покрет за одбрану Косова и Метохије

Повереништво за КиМ: Они ништа не знају

Сирак тужни без игђе икога, племе моје сном мртвијем спава…да је игђе брата у свијету да пожали ка’ да би помога’!

Након, у претходних 10 година, одузимања свих права наших, и од стране наше државе одсецања свега што нас за њу везује, између осталог, одузимање права да гласамо, бирамо, будемо бирани на локалним изборима… и након данашњег разговора са представницима Српске листе (г. М. Радојевић) и Канцеларије за КиМ (гђа З. Радовановић)…
у пар стихова на почетку наведених, стала би сва садашњост, све околности у којима ми Срби на Косову и Метохији живимо и сва ,,брига” државе Србије о нама.

ОНО што смо народу свом прекјуче обећали, нисмо слагали (као што то Српска листа ради), већ смо га испунили.

На питања о референдуму;
о малтретирању студената из централне Србије и других сународника наших који невакцинисани не могу да уђу на Космет, самим тим не могу ни студирати нормално;
о шест лажних обећања С. Листе да ће трајно напустити УЧК институције… добили смо једноличан copy – paste одговор – да они ништа не могу да нам кажу јер о наведеним темама ништа не знају, па стога ни одговоре на питања наша немају!

Штавише, ,,главна особа” Канцеларије када ,,пустолов” Петковић није ту – Злата Радовановић, отворено нам каже да они НЕМАЈУ одговоре на наша питања и да су они ту само за послове, представке и прослеђивање питања и предлога Канцеларији у Београду. Да су нешто попут, цитирам – шалтерске службе, те да никакву оперативну моћ немају! Што би значило, ако г. Петковића нема, онда потоп! Мада је ,,потоп” и са њим неизбежан. Али зато новаца за њих и те како има!

Дакле, о акутним, политички и егзистенцијално јако битним, животним питањима Срба на Космету,, Представници С. листе и Канцеларије за КиМ, ништа не знају! И стичем итисак да, нити желе да знају.

Очигледно су сва моћ, систем одлучивања и све информације у рукама само једног човека или највише пар људи, до којих је иначе, а нарочито у последња два месеца, немогуће доћи!

Међутим, нећемо стати. Ићи ћемо корак по корак. Где год будемо могли и по 2 и 3 корака. Али им нећемо допустити да мирно, у ћутњи и мраку издају приведу крају!
Нити да је начине.

Тако да, за сада барем, резиме данашњих разговора (у којима су, да и то нагласим, и г. Радојевић и гђа Радовановић били изузетно коректни. Не знам колико заиста искрени, али стрпљиви и коректни, да) био би:

– Српска листа и након шест обећања народу да ће иступити из учк институција – Нема одговор З А Ш Т О то није учинила!

– Канцеларија за КиМ, по питању (Месец дана уназад најављене) забране референдума – још увек нема нити план, нити било какву одлуку конкретну!

Али ми идемо даље! Без (оду)стајања!


Повереник за КиМ
Небојша Јовић