Покрет за одбрану Косова и Метохије

Милу Ђукановићу требате као таоци, а Црној Гори као њена деца, па видите шта вам је заиста чинити?!

Михаило Меденица (Фото: ин4с)

Поштовани тужни скупе „комита“, „комиткиња“, комитничића, аветкомита, доконкомита, ринфузкомита, онлајнкомита, фукаркомита и осталих подгрупа речене дијагнозе- дозволите да вас поздравим и да вам се захвалим на синоћњем скупу у Подгорици, величанственијег парастоса Црна Гора не памти, богами!

Дирљиво је било гледати вас како се под паролом „Има нас“ сабирате и сабирате и сабирате и никако да се саберете за десетак пуних аутобуса, али нисте одустали ни кад сте схватили да вас нема за: „Има нас“, односно, за: „Има нас, доћи ће, рекли су, мора да су упали у гужву, само што нису, сачекајте још мало па ћете видети, не знате колико нас је тек на твитеру и фејсу, сигурно је застој у Созини, мора да су сели ђе на кафу…“!

На страну све, упорност вам нико не може и не сме оспорити јер сте се по ко зна који пут потрудили да демонстрирате како вас „има“, али да вам није баш најјасније шта тачно немате и за чим сте у короти, а Црна Гора свакако није, иако за њом онолико наричете!

За живима се не нариче и тужи, а Црна Гора је све живља, Богу хвала, а она комунистичка гримаса од Монтенегра је испустила погану душу и ту помоћи нема, једнако Богу хвала!

Речју, где се борите за секуларну Црну Гору отуђену од свега српскога- већи сте јој душмани и крвници од оних који су њоме харали и зулимћарили!

На вашу жалост, света Српска православна црква није положила камен темељац у Црној Гори но је камен темељац Црне Горе, државе настале из литургије и опстале у бдењима и јутрењима, тако да без СПЦ нема Црне Горе, а богами ни вас јер „Има вас“, али корена, суштине и постојања нигде мимо онога против чега се толико борите!

Заправо, више се ви бојите него што се борите, бојите се да будете оно што јесте јер Србин се животом подвижује, а монтенегрину је подвиг пронаћи и нову лаж за ново јутро, слагати себе да си нешто самоникло ни из чега.

Магла је постојанија од тога што сте, магла је хрид за вас, магла падне и дигне се а ви вазда на коленима убеђени да стојите усправно, поносно и часно.

На коленима, самопоробљени, задовољно робље, кличете Црној Гори а проказали сте је њеноме тамничару, Монтенегру, радујући се да будете оно што се декретом а не рођењем постаје.

Нисте ви деца Црне Горе но авантуре Милована Ђиласа и „лијевих скретања“, јатаци сте јама, вртача, „пасјих гробља“…злочина чињених у ваше име зарад вашег измишљеног имена!

Славите Мила Ђукановића, несоја који је више зла нанео вама него мени, Србину!

Залуду се борио да ја не постојим, Србин је вечан, али је још више учинио да ви постојите, нација са роком трајања краћим од месног нареска.

Ђедови су вам излазили на Ловћен да се поклоне својој сени, а ви да покажете како нисте ни сенка сене, и још се дичите тим!

Спашавате Црну Гору од кога? Од Срба немојте, нема јој живота без њих, но је чувајте од себе док не понестане оних јутарњих лажи, док јој се не вратите, док не схватите да „Евива Монтенегро“ није исто што и: „Живела Црна Гора“, напротив!

Милу Ђукановићу требате као таоци, а Црној Гори као њена деца, па видите шта вам је заиста чинити?!

Једноставно, не можете бранити Црну Гору славећи поглавара Ђукановића и његов злочиначки легат, не иде!

Ако сте уз џелата не можете бити жртва но саучесници, понављам, јер ваше ништа је његово све!

Шта ћете кад истекне рок трајања на амбалажи, а близу је, и схватите да корен није коров и да чупајући га не требите Црну Гору но растребљујете себе, занавек..?

Ништа што је умислило да је нешто, а у вековима је имало све…

(ИН4С/ЕТОС, 09. 11. 2022)