Покрет за одбрану Косова и Метохије

Абазовић од данас у радној посјети БиХ, у недјељу у Поточарима

Фото: ПР Центар

Потпредсједник Владе Абазовић биће један од учесника панел дискусије на Самиту о демократији у Југоисточној Европи, на тему ,,Крајња десница у БиХ и Црној Гори: Историјски ревизионизам и порицање геноцида”

Потпредсједник Владе Црне Горе др Дритан Абазовић од четвртка ће боравити у радној посјети Босни и Херцеговини, гдје ће учестовати на Самиту о демократији у Југоисточној Европи, али и имати више билатералних сусрета са тамошњим државним званичницима, саопштено је из његовог кабинета.

Потпредсједник Владе Абазовић биће један од учесника панел дискусије на Самиту о демократији у Југоисточној Европи, на тему ,,Крајња десница у БиХ и Црној Гори: Историјски ревизионизам и порицање геноцида“.

Током вишедневног боравка у Сарајеву, Абазовић ће имати заједнички састанак са члановима Предсједништва БиХ, Шефиком Џаферовићем и Жељком Комшићем, као и са предсједавајућим Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине, Денисом Звиздићем.

Како су казали из његовог кабинета, потпредсједник Владе Абазовић ће се састати и са замјеницом предсједавајућег Вијећа министара БиХ, Бисером Турковић, као и министром сигурности Селмом Цикотићем.

Како је раније најављено, потпредсједник Владе Црне Горе др Дритан Абазовић присуствоваће 11. јула комеморацији и џенази жртвама геноцида у Сребреници. Уз потпредсједника, делегацију ће чинити и министар вањских послова Ђорђе Радуловић, директор Управе за дијаспору Сеид Хаџић и савјетница премијера за мањине Маида Горчевић.

 

Прочитајте још:

 
Није црногорски ако није српски; илустрација: ИН4С

(ИН4С, 08. 07. 2021)

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print