Покрет за одбрану Косова и Метохије

Абазовић о Отвореном Балкану – предлаже иницијативу са Косовом, не помиње Србију

© Flickr / Спутњику уступила Влада Црне Горе
Потпредседник Владе Црне Горе Дритан Абазовић каже да “Отворени Балкан” има “неке привлачне елементе”, али наводи потенцијално нову иницијативу између Црне Горе, Косова и Босне и Херцеговине.
 
Абазовић је рекао да није против иницијатива, али да постоји велика инфлација иницијатива и да се не постиже суштина. Сматра да треба повећати сарадњу и успоставити релаксирајуће односе.
 
“Немам ништа против иницијатива, али мислим да имамо инфлацију иницијатива у којима не достижемо оно што би требало да буде суштина”, рекао је Абазовић за РТВ21.
Суштина је, наводи потпредседник црногорске владе, наћи облике и модалитете како унапредити сарадњу чиме ће се, додаје, створити неки релаксиранији односи него што су тренутно у целом регион, преноси Репортери.
„Тако да нисам сигуран да ћемо, ако кренемо с две иницијативе, пронаћи тај модалитет, јер смо дошли до ривалства иницијатива. Мислим да то није прави начин, али морамо му дати шансу. Мислим да би требало направити иницијативу која би била функционална и створила могућности да сарадња постане конкретна”, рекао је Абазовић.
 
 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print