Покрет за одбрану Косова и Метохије

Албанска “полиција” кундацима претукла три Србина код Брњака

Фото: Коссев

Вест је ажурирана

„Ничим изазвано, нити смо ми ишли на блокаде, ишли смо да зарадимо неки динар, не радиш нигде“, казао је Драгиша Влашковић из Ибарског Колашина из болничког кревета у Косовској Митровици.

Он је један од тројице повређених Срба у селу Копиловићи у општини Зубин Поток, када су, према њиховом сведочењу, на њих данас пре подне насрнули припадници Специјалне косовске полиције.

Село се налази на узвишењу изнад магистралног пута који је затворен у делу Брњака, који већ четврти дан блокирају Срби, протестујући због примене одлуке косовске владе да српске таблице почну да користе ознаке РКС.

Вест је ажурирана у 15:20 – КП: О овом случају немамо још увек никакву верификовану информацију, али демантујемо вест о пребијању на прелазу

У међувремену, портпарол Косовске полиције Баки Кељани за КоССев је навео да о овом случају немају још увек „никакве верификоване информације“, те није могао ни да потврди, ни да демантује. Непосредно по објављивању чланка, међутим, огласила се КП саопштењем за медије у којем по 2. пут за два дана демантују исти локални медиј о пребијању тројице Срба на прелазу.

Према Драгишином сведочењу, он је заједно са Т.З. и Ј.Т. кренуо у шуму приватним послом.

„Ничим изазвано, нити смо ми ишли на блокаде, ишли смо да зарадимо неки динар, не радиш нигде“, казао је медијима након што је примљен у болницу.

Видна му је повреда усне дупље, расечен му је језик, и клате му се предњи зуби. На одељењу је са њим смештен и Т.З.

Др Златан Елек каже да обојица имају теже телесне повреде лица и тела, и да су тренутно у стабилном стању али да не може да потврди унапред тачност њиховог стања док се не уради комплетна дијагностика. Осим телесних повреда, нагласио је да су обојица доживела и тежи психички стрес.

Шта се догодило данас у шуми у Ибарском Колашину?

„Пошли смо из Вељег Брега у Горње Вараге. Стигли смо до Копиловића. Они су били ту са борбеним возилима и ми смо видели њих на око 50 метара и кренули да се вратимо кући пошто пролаз нема горе за то село. Кад’ они нас појуре, почеше да вичу и ја подигох руке овако горе, они ме уватише. Двојица на асфалт ме бацише и кад су ме то бацили, двојица су ме ударила овде чизмом. Изгубио сам ваздух, једно два минута. Готово, рекох и онда кажу мени – устани, и ја устанем, шта да радиш. Ту су нас држали једно пола сата на сред асфалта. После су издвојили њих (двојицу) мало више, мене су ту били због неког џипа што је дошао, па је побегао. Узели су мој ауто, јурили тај џип, али их нису ухватили и онда су мене после малтретирали да признам ко је. Ја нисам видео ко је ту, из чиста мира су нас били, псовали ми мајку и оца, рекли ми, убићемо те, заклаћемо те, ја сам само ћутао и трес’о сам се овако“, посведочио је за медије Драгиша Влашковић.

Информацију о томе шта се данас догодило код села Копиловиће нисмо успели до објављивања вести да потврдимо ни у једном од полицијских извора које смо контактирали, укључујући канцеларије у Северној Митровици и Приштини.

На више позива у Приштини, портпароли се нису јављали, у региону Север нам је речено да очекују хитан извештај.

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић каже да Србија физичко насиље, малтретирање и напад на српски народ „неће толерисати“.

За напад је оптужио косовског премијера Аљбина Куртија, „човека спремног на огољено насиље зарад остварења својих политичких циљева“

„Коме је од самог почетка кризе једини циљ насиље и одмазда над голоруким народом на северу покрајине, који само брани своје право на живот. Сада је више него јасно да њега не занима никакав дијалог, ни решење кризе изазване непоштовањем Бриселског споразума, већ га занима да на силу покушава да освоји север Косова и Метохије“.

У току је четврти дан блокаде путева на Северу Косова.

Наслов: Покрет за одбрану Косова и Метохије

(Коссев, 23. 09. 2021)

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print