Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вести

Албанци уз повике “УЧК” напали Србина у Кишници код Грачанице

Двадесетдеветогодишњи Зоран Трајковић нападнут је јуче од групе Албанаца, испред своје куће у Кишници код Грачанице.

 

Како је Трајковић потврдио за Косово Онлајн на нега је насрнула група од младих Албанаца, њих седам или осам, који су га уз повике “УЧК” гађали камењем и стакленим флашама.

“Враћао сам се са посла, паркирао сам ауто, и чуо сам неколико момака, спуштали су се према мојој кући и узвикивали пароле ‘УЧК’. Ја сам хтео да изађем да им у најбољој намери кажем да иду кући. Али они су бацали флаше, које су ту остале поломљене испред куће и на улици”, описао је Трајковић.

 

Трајковић је потврдио да није повређен у овом инциденту, јер се, како каже, измакао и ушао у двориште своје куће. По његовим речима нападачи су младићи који живе Кишници.

“Момци су из села, млађи момци, али их лично не познајем. Случај сам пријавио полицији, која је одмах изашла на увиђај. Испричао сам им шта се догодило”, рекао је Трајковић.

 

 

Он инцидент повезује са билбордом који је пре два дана освануо у Кишници, на коме је амблем “УЧК” и натпис “Слобода има име”, што је узнемирило локално српско становништво, а који је јутрос запаљен.

 

 

Извор: Kosovo-online

Фото: Kosovo-online

Став