Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вести

Патријарх Порфирије: У мојим молитвама на првом месту ће бити Срби на страдалном Косову и Метохији, који су у нераскидивом јединству са нашим народом у Републици Србији, али и са нашим народом који живи у Републици Српској, Црној Гори, у Босни и Херцеговини у целини

Прочитај више...

Арифи се после лечења у Нишу вратио у Прешево и захвалио на бризи и труду

Градоначелник Прешева Шћирпим Арифи огласио се вечерас након лечења од ковида 19 из свог дома, после доласка из нишке болнице.

„Без претеривања, могу вам рећи да сам прошао здравствени изазов као никада пре, била је то чак борба за живот или смрт. У тренутку тишине, молим вас да се сетите свих оних који су изгубили животе у овој глобалној пандемији и да се молите за нашу браћу, сестре, родитеље, пријатеље који се сада боре са вирусом корона“, навео је Арифи на својој Фејсбук страници, са које је јавност обавестио и када је средином новембра пребачен у Ниш услед погоршања стања.

„Током пребацивања у болницу изабрао сам институцију у региону у коју иде апсолутна већина грађана Прешевске долине. Имао сам савете и подршку да се пребацим у Немачку (где сам рођен) и у све болнице на Косову, у Албанији и другде. Захвалио сам свима на бризи, јер је за мене немогуће да будем привилегован и одвојен од грађана Прешевске долине који су хоспитализовани у овим регионалним болницама. И тако сам упознао многе сународнике који су се лечили у овим болницама, иако имамо своје вековне политичке замерке према држави у којој живимо“, такође је навео Арифи.

На дугачкој листи оних којима се захвалио налази се и медицинско особље нишке болнице због професионалног и хуманог лечења, како је истакао.

„И министру здравља који ми је обећао да ће се према свим пацијентима, без обзира на њихову националност, поступати са највишом могућом професионалношћу“, такође је истакао Арифи, захваљујући се и Дому здравља у Прешеву, општини и осталим прешевским институцијама.

„Пре свега, захвалан сам Богу, творцу универзума, који ми је пружио прилику да се вратим својој деци, родитељима и супрузи, а такође му се клањам за подсетник да смо само привремено на овом свету, ми смо у служби своје земље, друштва и народа“, једна је од порука.

Арифи је поруке захвалности упутио албанском председнику и министру спољних послова, градоначелнику Тиране, такође косовској министарки спољних послова, министру правде, за којег је навео да је његов пријатељ.

Обратио се и грађанима Прешева:

„Изузетно сам забринут због најновијих дешавања у земљи и региону у вези са крхком ситуацијом и озбиљним изазовима са глобалном пандемијом Цовид-19. У овом контексту, дозволите ми да вас подсетим (још једном) да је у овој ванредној ситуацији потребан осећај одговорности, дисциплине и социјалне солидарности. Заједно смо пребродили све изазове деценија и тако сам уверен да ћемо заједно превладати ову следећу битку“.

Извор: Коссев

Фото: Коссев

Став