Покрет за одбрану Косова и Метохије

Бечић се обратио у Поточарима: Упућујем дубоко саосјећање, морамо се суочити са мрачном прошлошћу

Фото: ИН4С

“Молим све оне који ових дана бране овај или онај народ од Црне Горе да престану са штетним манипулацијама јер управо таквим поступањима они поименично одређеном појединцу којем је установљена кривица као инцивидуална одговорност граде живи штит од одређене нације и од одређене вјере, те самим тим компромитују и ту нацију и ту вјеру”, рекао је Бечић.

Тринаестог јула ове године Црна Гора не обиљежава само Дан државности већи и већ и значајан јубилеј, 80 година од устанка. 13. јул као наша друга ријеч за борбу против зла у људима је зато сјећање на све геноциде и злочионе… С тога, након 26 година, од овог за све мучног и трагичног догађаја, нарочито за нас у региону, желим да Вам овог пута као предсједник Скупштине Црне Горе, али и као син, брат рођак, комшија и као човјек изразим дубоког саосјећање у болу и патњи која свима нама на овим просторима мора да буде неизрецива опомена да живот у миру има непроцјењиву вриједност„, казао је између осталог Алекса Бечић предсједник Скупштине Црне Горе током Комеморације жртвама у Сребреници.

Он је подсјетио да је Скупштина Црне Горе прије пар недеља усвојила Резолуцију о Сребреници којом се осуђује злочин и сви они који негирају геноцид.

Упутио је саучешће онима који данас сахрањују посмртне остатке и истакао да се морамо суочити са сопственом мрачном прошлошћу те да је у том процесу и усвојена Резолуција. Он је додао да се њоме осуђује генерализација и означавање било ког народа као геноцидног.

„Ни Бог ни Алах није са њима“, рекао је Бечић о злочинцима истакваши да је злочинац – злочинац а не припадник неке вјере или нације.

Молим све оне који ових дана бране овај или онај народ од Црне Горе да престану са штетним манипулацијама јер управо таквим поступањима они поименично одређеном појединцу којем је установљена кривица као инцивидуална одговорност граде живи штит од одређене нације и од одређене вјере, те самим тим компромитују и ту нацију и ту вјеру„, рекао је Бечић.

Он је позвао на јачање међувјерских и међунационалних односа. Он се у своје и у име грађана Црне Горе поклонио жртвама Сребренице.

(ИН4С, 11. 07. 2021)

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print