Покрет за одбрану Косова и Метохије

Блинкен: Бајден ће радити на проширењу односа између Косова и Израела

© REUTERS / POOL
Амерички државни секретар Ентони Блинкен обећао је да ће помоћи Израелу у проширењу односа са Косовом и арапским светом, преноси Репортери.
 
Блинкен је, промовишући подршку Бајденове администрације у нормализацији односа земаља Блиског истока са Израелом, поменуо и Косово које је успоставило дипломатске односе са државом Израел, преноси МЕМО.
 
“Бајденова администрација ће наставити да гради нормализацију и настојаће да промовише побољшане односе између Израела са Мароком, Бахреином, Уједињеним Арапским Емиратима и Суданом, који је такође потписао Абрахамске споразуме, као и Косово које је успоставило дипломатске односе са Израелом почетком године ”, изјавио је он.
Блинкен је додао да ће САД настојати да подстакну више земаља да следе пример Емирата, Бахреина и Марока.
„Желимо да проширимо круг мирољубиве дипломатије, јер је у интересу земаља у региону и широм света да се Израел третира као и свака друга земља”, наводи Блинкен.
 
Косово је, заједно са САД, основало амбасаду у Јерусалиму у Израелу у марту ове године, док је успоставило дипломатске односе са земљом почетком 2021. године, пренео је Косово онлајн.
 
 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print