Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вести

Блинкен: Постизање споразума захтева спремност на компромис

(Фото: Газета експрес)

Амерички државни секретар Ентони Блинкен рекао да ће постизање свеобухватног споразума између Србије и Косова, усредсређеног на узајамно признавање, захтевати флексибилност и спремност на компромис са обе стране, преноси Коха.

“У име владе САД желим да честитам Косову 13. годишњицу суверене и независне државе. Сједињене Америчке Државе су поносне на своју рану и сталну улогу у пружању подршке независној Републици Косово да се развије у мултиетничку, инклузивну и демократску земљу. Косово је предузело важне кораке ка просперитетнијој, одрживијој и сигурнијој будућности. Поздрављамо успостављање формалних дипломатских односа са Израелом и ваше напоре за нормализацију односа са Србијом”, навео је Блинкен у писму упућеном грађанима Косова.

Он је у писму истакао и да “постизање свеобухватног споразума, фокусираног на узајамно признавање”, захтева од свих страна да покажу флексибилност и спремност на компромис.

“САД цене јаку везу између нашег народа и наставиће да подржавају Косово на путу ка евроатлантским интеграцијама. Желим сигурност и добро здравље народу Косова, док настављамо да радимо заједно на превазилажењу изазова које представља пандемија ковида-19“, рекао је Блинкен.

Извор: Косово онлајн

Наслов: Покрет за одбрану КиМ

Став