Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вести

Борељ: Надам се да неће бити новог “нон пејпера”, не радим с њима

Фото: Репортери

Високи представник Европске уније за спољне послове и безбедност Ђузеп Борељ је након састанка са косовским премијером Аљбином Куртијем изјавио да је Куртију пренео поруку да са Србијом не постоји друга могућност осим дијалога, али се и осврнуо да причу око “нон пејпера” који је пре неки дан објавила “Коха”, преноси Репортери.

Борељ је истакао да није одређен тачан датум за састанак Куртија и Вучића, али је додао да су се сложили да наставе процес и да до сусрета дође пре краја јуна.

“Имаћемо први сусрет на највишем нивоу. Ми имамо на уму прецизан временски оквир, и сложили смо се да ће до сусрета доћи пре краја јуна. Европски пут Косова подразумева дијалог, нема другог начина, друга алтернатива не постоји. Постизање споразума о нормализацији односа између Косова и Србије је једини начин за заузимање европске перспективе. Због тога сам охрабрио Куртија да се укључи у ово питање”, рекао је Борељ.

Одговарајући на питања о “нон пејперу”, Борељ је позвао медије да не праве лошу атмосферу преношењем лажних вести, већ да се концентришу на коструктивну помоћ дијалогу.

“Нон пејпери су изгледа у моди. Надам се да сутра неће бити још једног новог. Не радим са нон пејперима, за мене се ти фантомски документи не постављајују као питање. Жао ми је што циркулишу и лажне вести које “нон пејпер” приписују једном од мојих службеника”, закључио је Борељ.

(Косов онлајн, 29. 04. 2021/Репортери)

Став