Покрет за одбрану Косова и Метохије

Ботапрес: Мера реципроцитета Србији, без консултације са међународним фактором

Фото: Botapress.info

Ни премијер Аљбин Курти, ни министар унутрашњих послова Џељаљ Свечља, као ни председница Османи нису јасно саопштили да ли су се пре наметања мере реципроцитета Србији консултовали са међународним фактором, земљама Квинте и Кфором пише Ботапрес.

Свечља је на последњој пред конференцији рекао да је међународни фактор знао да бриселски споразум из 2016. истиче 15. септембра.

Министар је рекао да је “међународни фактор знао”, али није потврдио да ли је међународни фактор званично обавештен, усмено или писмено, и да ли је претходно консултован пре одласка припадника Специјалних јединиа на север Косова, пише Ботапрес.

„Сада када је ситуација ескалирала, Србија озбиљно провоцира авионима и тенковима на северу земље, председница Османи и премијер Курти апелују на међународну заједницу ’да заустави Србију’ или ’да не затвара очи пред српским притисцима’“, наводи Ботапрес.

Искрено говорећи, наводи тај портал, то је декларативно лицемерство пред међународним фактором. Јер они нису ту да прате „датуме истека уговора“ између Косова и Србије, већ да се консултују и координирају односима са Србијом.

„Посао који сте сами почели да радите, треба да ’радите’ сами“, наводи Ботапрес.

Додаје да на срећу Косова и народа, међународни фактор је озбиљнији од лицемерја косовских званичника.

„Они су гаранти безбедности Косова (КФОР), а земље Квинте су гаранти суверенитета и интегритета Републике Косово“, пише Ботапрес.

(Botapress.info/Косово онлајн, 26. 09. 2021)

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print