Покрет за одбрану Косова и Метохије

Бота сот: Приштина се спрема за могуће нереде, купује 15 возила специјалне намене

Фото: Бота Сот

Очекује се да ће Косовска полиција купити 15 возила намењених за сузбијање немира или протеста, пише Бота сот.

Косовска полиција је расписала тендер за возила која морају да задовоље одређене спецификације. Захтева се да возила имају два предња и седам задњих седишта, односно одвојена седишта са јединственим тактичким положајем.

У тендеру се на посебан начин се истичу све спецификације које возила, која ће бити коришћена у случају нереда морају да задовоље.

Набавка је вредна нешто више од милион евра, а тендер је расписан пре четири дана. Све заинтересоване компаније могу да се пријаве до 16. августа.

У тендеру је такође наведено да модел возила треба да буде произведен у последњих годину дана или последњој серији производње.

Вуча возила треба да буде 4×4 са једним паром предњих точкова и два пара задњих точкова. Запремина мотора најмање 2.0 л, а снага најмање 170 коњских снага.

Такође се захтева аутоматски мењач, као и камере за снимање напред и позади, које се аутоматски активирају сензором покрета и имају могућност снимања и ноћу и меморију за складиштење снимака.

Возила која Косовска полиција планира да купи требало би да имају двоја предња, двострана и задња врата са отворима изнутра.

Прозори возила морају бити електронски, антирефлексни и произвођач их мора затамнити. Под у возилу треба да буде од гуме или сличног трајног материјала, који се лако одржава.

Боја би требала бити тамно плава, а предвиђен је и аларм против крађе. Требало би да постоје двоструко трепћућа плава и црвена светла, која су постављена на маску испред и иза возила.

Возило такође треба да има задњу полицу за постављање штитова и опреме чија дубина треба да буде најмање 60 центиметара и преграду између полица и путника.

У тендеру су набројани и резервни делови који би требало да иду уз возило.

Наслов: Покрет за одбрану Косова и Метохије

(Косово онлајн, 09. 07. 2021/Бота Сот)

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print