Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вести

Бојана Павловић: Фирме Радоичића и Веселиновића у 2019. зарадиле 63 милиона евра

Новинарка КРИК-а Бојана Павловић рекла је у „Утиску недеље“ да су приходи само две фирме контраверзних бизнисмена Милана Радоичића и Звонка Веселиновића блиских властима у Србији, а које поплочавају улице у Београду, у 2019. години износили 63 милиона евра и да је важно да се спомену везе које они имају у политици, преноси Н1 писање Нова.рс.

Нова.рс подсећа да је грађевински материјал за поплочавање неколико улица у центру Београда набављен од фирме “Гранит-пешчар” у којој четвртину власништва имају Звонко Веселиновић и Милан Радоичић.

„Важно је да се спомену везе које они имају у политици. КРИК је објавио фотографију Звонка Веселиновића са братом председника – Андрејом Вучићем, како седе у једној прилично лагодној, пријатељској атмосфери која не може да се подведе под ону случајну уличну фотографију“, рекла је Павловић у Утиску недеље.

„Објавили смо, такође, и фотографију Милана Радоичића са Беџетом Пацолијем на јахти“, напоменула је Павловић, додајући да су тиме само желели да укажу да су они, и са једне и са друге стране политичког спектра, једнако заступљени.

„Њима су политички врх Србије и Косова једнако доступни“, напоменула је Павловић.

Бојана Павловић је новинарка КРИК-а која се нашла у центру пажње након што је сликала председниковог сина Данила Вучића у кафићу у друштву Александра Видојевића, хулигана ког, према истраживању КРИК-а, полиција доводи у везу са кавачким кланом, након чега су је пресрела тројица мушкараца и одузела телефон, наводи Нова.рс.

На питање Оље Бећковић да ли је сазнала ко су људи који су јој одузели телефон и тражили да избрише те фотографије, она је рекла да је од седморице, осморице мушкараца коју су јој пришли то вече, само један показао “нешто што је личило на службену легитимацију”.

„Само војна полиција је одговорила да ме је један њихов припадник легитимисао. Дакле, сви остали људи који су ту били – не знамо ко су”, навела је Павловић.

Она је додала да се тај инцидент догодио у улици Светозара Марковића, у центру Београда, у 21 сат, али да је занимљиво што је тужилац рекао да није било сигурносних камера.

„Дошла сам сутрадан, прошла улицом и избројала шест камера, тако да је интересантно да сигурносне камере ни у Београду очигледно не раде онда када би требало да раде. Питање је када следећи пут поново неће радити”, рекла је новинарка КРИК-а.

 

Извор: Коссев

Фото: : Voice of America

Наслов: Покрет за одбрану Косова и Метохије

 

Став