Покрет за одбрану Косова и Метохије

Брнабићка на Рамине захтеве усред УН да сви признају “Косово”: “Такве изјаве нису добре за регионалну стабилност”

Фото: ИН4С

„Најбољи одговор је дао генерални секретар УН Антонио Гутереш, прва реченица на састанку са мном је била – Косово за нас није држава. То је најбољи и најдипломатскији одговор”.

Председница Владе Србије Ана Брнабић рекла је у Њујорку, поводом изјаве премијера Албаније Едија Раме који је пред Генералном скупштином УН позвао све да признају независно Косово, да поједини користе ту говорницу за политичке поене и да такве изјаве нису добре за регионалну безбедност.

Најбољи одговор је дао генерални секретар УН Антонио Гутереш, прва реченица на састанку са мном је била – Косово за нас није држава. То је најбољи и најдипломатскији одговор. Не видим шта има да се меша као премијер једне држава у унутрашња питања друге државе, Србије, а посебно што имамо добре односе и трудимо се да изградимо другачију будућност”, рекла је Брнабић за Танјуг, замољена да прокоментарише изјаву Едија Раме.

Истакла је да је имала одличан састанак са Гутерешом, јер је то што је рекао за Косово, била његова прва реченица на састанку, као и да је захвалио Србији на свему што ради за УН, мултилатерализам и међународни поредак.

Брнабићева је додала да је то учествовање у мировним мисијама, донације вакцина, хране и друго.

Она је захвалила УН на приступу према српској делегацији и делегацији тзв. Косова која се, како је рекла, нигде није могла видети.

Премијерка је додала да је Србија управо и радила на томе да се такве ствари не дешавају.

Лепо је представљати Србију у УН”, додала је Брнабићева.

Албански премијер затражио је у говору пред Генералном скупштином УН да земље које до сада нису признале самопрокламовану независност Косова то учине.

Рама је, поред осталог, изнео тврдњу да је „суверенитет Косова реалност која траје 13 година и коју сви треба да прихвате”.

Наслов: Покрет за одбрану Косова и Метохије

(ИН4С, 25. 09. 2021)

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print