Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вељку Одаловићу забрањен улазак на Косово

Фото: Косово онлајн

Делегацији Београда предвођеној председником владине Комисије за нестала лица Вељком Одаловићем јутрос није дозвољено да уђе на Косово и да, дан уочи наставка дијалога Београда и Приштине, у Великој Хочи присуствује обележавању 23 године од масовног киднаповања и убијања Срба у Ораховцу, преноси Танјуг.

Одаловић је за Тањуг потврдио да је наша делегација јутрос око 8.00 сати била на административном прелазу Јариње, али да им припадници косовске полиције нису дозволили да уђу на Косово.

“Полицијац је рекао да ми је забрањен улазак, тражио сам образложење након чега је позвао надлежне и тражио додатну сагласност, али је поново добио негативан одговор и то без икаквог образложења. Само сам видео папир на којем је великим словима писало забрањено”, рекао је Одаловић.

Навео је да је такав чин Приштине “недопустив и непримерен” и да је још једна потврда бахатости приштинских институција које су му, како каже, из чистог мира забраниле да уђе на Косово.

Додао је да као председник Радне групе за нестала лица са колегама из Приштине заједно ради на проналаску несталих и да су уласци и изласци са Косова до сада били “коректни”.

Одаловић истиче да то што је Приштина уочи наставка дијалога у Бриселу забранила представницима Београда да присуствују парастосу у Великој Хочи, потврђује да приштинску страну дијалог не интересује нити желе да о било чему озбиљно разговарају, те подсећа и да га је Аљбин Курти на претходној рунди дијалога у Бриселу спомињао “у врло непријатном контексту”.

“То само потврђује њихову бахатост и неспремност да се суоче са чињеницама о којима треба да се разговара”, рекао је Одаловић.

У делегацији Београда са Одаловићем су били и представници Канцеларије за КиМ и ЈК “Путеви Србије” који су требало да уруче пакете помоћи за обданиште у Великој Хочи.

 

(Танјуг/Косово онлајн, 18. 07. 2021)

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print