Покрет за одбрану Косова и Метохије

Влајић: Тодосијевићу није упућен позив да се јави на издржавање казне

Иван Тодосијевић (Фото: КоССев)

Ивану Тодосијевићу којем је одлуком косовског апелационог суда потврђена пресуда на две године затвора, није упућен позив да се сутра јави у притворни центар у Митровици на издржавање казне, потвдио је данас за КоССев адвокат овог посланика Српске листе, Небојша Влајић.

 

„Он (Тодосијевић) није примио позив, њему позив није упућен, њега обавештавају преко штампе, као што су му пресуду уручили преко штампе, десет дана пре него што смо је ми добили“, казао је за КоССев овог поподнева Небојша Влајић.

Влајић подцртава, да док не стигне позив, не може ништа да коментарише.

„Он није примио позив и немамо о чему да причамо. Када буде примио позив, ми ћемо одлучити шта ћемо да предузмемо даље“, додао је адвокат Тодосијевића.

Влајић каже да не зна одакле су се у косовским медијима појавили наводи о томе да је Тодосијевићу уручен позив.

Подсетимо, одлуком Апелационог суда Косова, посланику Српске листе, Ивану Тодосијевићу, потврђена је пре два месеца пресуда на две године затвора због изјаве коју је дао током обележавања 20. годишњице бомбардовања, када је, између осталог, рекао да је „Рачак фабрикован“.

Осим косовских медија, о томе да је Ивану Тодосијевићу уручен позив да се јави на издржавање казне, известио је и директор Канцеларије за КиМ, Петар Петковић.

Петковић је крајем септембра казао да је Приштина извршила нови „притисак и удар на Србе“, те да је Тодосијевићу упућен позив да се 6. октобра до 12. часова јави у притворни центар у Митровици на издржавање затворске казне.

Директор Канцеларије за КиМ казао је и да је позив Тодосијевићу написан 17. септембра, тј. истог дана када се одбрана, након пресуде Апелационог суда, поступајући по ванредном правном леку, упутила захтев за заштиту законитости.

Подсетимо, званични Београд је у више наврата исказао своје незадовољство поводом пресуде која је изречена Тодосијевићу, а о томе се говорило и у Бриселу, што је недавно потврђено и из ЕУ.

Српска страна је истицала да је одлука косовског апелационог суда у супротности са Бриселским споразумом, тј. тачком 10 споразума о правосуђу која налаже да мора да се испоштује национални састав већа из предмета који долазе из српских средина, тј. да у већима морају да буду две судије српске националности и један Албанац.

(Коссев, 05. 10. 2021)

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print