Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вучић: Забринут сам због пребијања Срба, али то је питање за НАТО и ЕУ

Фото: Снимак екрана

Председник Србије Александар Вучић изјавио је у Будимпешти поводом инцидента у близини Брњака да је “забринут због пребијања Срба, али и да је то питање за НАТО и ЕУ зашто до дозвољавају”.

“Јасно смо поставили границе докле ћемо трпети одлуке Албанаца. Верујем у храброст народа. Буде ли покушаја прогона нашег становништва, то се неће догодити”, навео је председник Србије.

О ЗСО и скидању паноа

“Ако Бриселски споразум постоји, очекујем да сутра заседа менаџемт и да почнемо са формирањем ЗСО. Надам се да нећемо чекати још десет година”, навео је Вучић.

Он је навео да је његово питање зашто се руше, цепају и скидају панои и натписе који се односе на ЗСО.

“Неспорно је да то исто пише у Бриселском споразуму. Они су почели да хапсе људе тамо. Када њима нешто треба, онда заузимају север, а са друге стране они траже српске агенте по шумама, сликају, јуре… Да није сувише озбиљно и да не може да буде трагично, смејали бисте се. Да кренемо и ми да хапсимо? Ето какви су лицемери у питању”, рекао је он.

Вучић је прокоментарисао и промоцију књиге супруге косовског премијера Аљбина Куртија у Београду.

“Она је жена Норвежанка. Немам проблем са тиме да се плашимо нечијих речи и књига. Појма нисам имао, прочитао сам у новинама, успут. Имао бих друго питање, а како да је самоопредеље суштина слободе за све народе, за Норвежане и за Албанце и за све Европљане осим за Србе? То је питање за све Европљане. Знамо где нам је место, знам да смо мали и да светске силе нису биле на нашој страни 1999. године. Да сам знао да се о томе бави књига, дошао бих да добијем одговор на ово питање… Само немојте да ме лажете и правите мајмуном како то није тако“, навео је Вучић.

Наслов: Покрет за одбрану Косова и Метохије

(Танјуг/Косово онлајн, 23. 09. 2021)

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print