Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вести

Вучић: Изузев признања Косова, нови нон-пејпер би се допао Србима

Фото: EPA-EFE/Virginia Mayo

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да му је нови „нон-пејпер“ о коначном решењу косовског питања, иза којег наводно стоје Немачка и Француска, задао велике бриге, али да ће га тек анализирати и о њему донети суд.

– Имате много ствари унутра које би се Србима допале, али онда имате и признање Косова, што је ужасно за Србе. Видећемо, полако, не подносим коначне реакције у року од пет секунди. Признање Косова је за нас неприхватљиво, али хајде да погледамо и анализирамо све друге ствари које су понуђене- рекао је Вучић у Пуковцу, код Дољевца.

Он је казао да је тај нон-пејпер “састављао неко ко је фантастично упућен у косовско питање, и неко ко је много паметан, много паметнији и лукавији од њега”. Због тога му је он задао више брига и више “дигао притисак” него први нон- пејпер.

– Сумњам на једну особу, на једну фантастично паметну жену, јер осим ње то нико други не би могао да састави. На свету се око 50 људи бави питањем Косова, и ја их све знам. Треба да видимо ко је то направио и који су политички мотиви. Тај папир није написан тек тако, али полако- казао је он.

Вучић је додао да ће дијалог између Београда и Приштине, који почиње 11. маја, бити тежак, али да “неће ништа о чему се буде разговарало да крије од нашег народа”.

(Данас, 27. 04. 2021)

 

 

Став