Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вучић: Нема више никог ко није признао “Косово”

Фото: Снимак екрана

Највећи притисак ће ићи на земље које нису признале независност Косова, казао је вечерас Александар Вучић након првог дана боравка у Словенији.

Неке европски службеници одлазе у Вашингтон како би тражили од Америке да изврше притисак управо на тих пет земаља како би признале независност Косова, казао је српски председник, не откривши имена оних који су недавно борави(ли) у Вашингтону.

Ипак, када се сутра буде састао са грчким премијером Кирјакосом Мицотакисом затражиће да Грчка задржи свој став да не признаје Косово.

„Много је тешко“, око Косова, те је председник уз Иштвана Пастора данас на самиту Европске народне партије у Љубљани, на којем су били шефови држава и влада из ове партије, био „усамљен“.

„Никог више није било ко није признао Косово, тако да није нам лака позиција“, поновио је и вечерас.

Од највиших француских и немачких лидера по питању Косова очекује: „Да нас сместе негде и да нас позову да разговарамо“.

Председник ће им поставити ипак питања око енергетике пре него о Косову.

„А шта да им постављам питања око Косова?! Да их питам хоће ли да промене став око независности Косова?! ‘Ај кажите ми људи шта да их питам, као да ја не знам шта они мисле. Причао сам 100 пута са њима, 100 пута и са Меркел и Макроном. Веома их поштујем, али шта ће они са мном по том питању осим да позову на дијалог и да траже да рационално приступамо свему, да не постоје једнострани акти и да се посветимо том дијалогу?“

Вучић очекује „даље оптужбе“, потврдно одговарајући на редовна питања која му постављају они из медијских кућа који га прате на службеним путовањима

Тога се наслушао и данас – о миговима руске производње, оптужбама због сарадње са Кином и Русијом, а Србија има, потврђује, фантастичне односе са Кином.

У оптужбама нема ничег рационалног, објаснио је председник.

„Узели су мантру да ако нећете да кажете нешто лоше за Русе и Кинезе, онда сте лоши“, а то председник неће јер су они српски пријатељи, те сада он њих пита „шта ће без Путиновог гаса“, или о сопственим кинеским улагањима.

Наслов: Покрет за одбрану Косова и Метохије

(KoSSev, 05. 10. 2021)

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print