Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вести

Вучић: Опозиција издала Косово

Предстоји нам у сваком смислу ужасно тешко пролеће, лето и јесен. Није лако ни председнику кућног савета, а камоли председнику државе, нисте изабрани да бисте ишли на балове, већ да бисте решавали тешке проблеме, казао је српски председник Александар Вучић. Корона вирус, Косово, регионална питања, изазови су највећи за Србију, али Србија под његовим управљањем бележи велике успехе – од набавке вакцина, улагања у болнице, а ускоро и у подизање капацитета да сама произведе вакцину, до чувања српског народа на КиМ. Супротно од периода, када је Србију предводила данашња опозиција. Ово је сажетак дужег интервјуа на ТВ Прва јутрос.

Стигао британски сој коронавируса у Србију

Лоша вест међу успесима је да је стигао британски сој коронавируса, који је за 30 одсто смртоноснији и лакше се преноси. Ипак, иако је Велика Британија, па и западна Европа у скоро потпуном „локдауну“, у Србији за сада нема потребе за тим.

Овај нови сој вируса, у Србију је унела путница из Лондона, која је била негативна на PCR тесту, али су контакти под контролом.

Данас је набавити вакцину теже него набавити нуклеарно оружје

Главна тема поред Косова, биле су вакцине.

„Данас је теже набавати вакцину него нуклеарно оружје“, казао је српски председник.

Ипак је он ситуацију предвидео и на време реаговао, читајући још пре 6 месеци западне обавештајне извештаје, које, иначе, нико не чита и користећи добре личне односе које има у свету, набављао је вакцине.

Наглашавајући да Србија није добила ниједну вакцину из Ковакс програма, на коју су се ослониле остале државе у региону које такође нису успеле да обезбеде, истакао је да је Србија самостално набавила 1.150.000 вакцина, а да је наручила готово 8 милиона вакцина, али је „проблем што их нема“.

Вучић је рекао да ће цена вакцина на „црном тржишту“ ићи и до 500 евра, „јер је рат, људи“.

На „седамдесет и некој“ страници једног западног извештаја у једном пасусу прочитао је да је најбоља кинеска вакцина, те да иако је једна 140 евра, председник Си му је изашао у сусрет на његово писмо и дао „драматично и вишеструко“ испод цене, коју он не може да открије.

Да стабилизујемо Српску листу и сачувамо јој снагу, притискаће нас да признамо Косово

У одговору на питање о Косову, поновио је да Србију очекују велики притисци са запада да призна Косово.

„Лоше вести су те што ће несумњиво снаге које су за велику Албанију победити, инсистираће на уједињењу са Албанијом, али у томе не лежи опасност, на то се насмејем“, казао је.

„Почеће да уцењују нас о великој Албанији и долазиће са идејом за компромис да признамо Косово са том идејом. Доћи ће странци због чега бринем“, казао је Вучић.

Зато ће превасходни задатак Србије бити да: „Покушамо да Српску листу стабилизујемо, да јој сачувамо снагу“.

Фото: Српска листа

У вези са недавном Харадинајевом реченицом да ће затражити путем референдума уједињење Косова са Албанијом 2025. године уколико до тада Косово не оствари напредак на путу ка Европској унији, објаснио је да он по први пут говори на такав начин о Великој Албанији, те да се ради о „опасном човеку“, додајући да ће Куртију после избора бити потребна једна албанска партија за владу, а да се Харадинај гура да буде председник Косова.

Ја сам кукавица зато што чувам Косово и зато што чувам српски народ на Косову и Метохији, јесам кукавица, свака ти част јуначе и на томе што си молио Американце да признају Косово после избора

Више пута: Опозиција издала Косово, ја се борим за њега

Током интервјуа у сегменту порука о Косову, поновио је више пута да је данашња српска опозиција признала Косово, за разлику од њега који се бори и за Косово и за српски народ на њему; те да је био једини који је спречио да Косово постане део УН, пре него да на његову страну стану Александар Вулин и Марко Ђурић, уз „двојицу са Косова“.

„Мене је и те како брига за Косово и борим се за Косово“, док српска опозиција све време говори да ће он „нешто да изда“.

„Видите народе шта они кажу, да сам ја издао Косово зато што сам кукавица“, неколико пута је током интервјуа указао Вучић уз сличне одговоре да је ситуација обрнута. Споменуо је делове Викиликса и изјаве Љиљане Смајловић о томе како је Борислав Стефановић наводно затражио од америчких дипломата да сачекају са признавањем Косова после једностране декларације док се не заврше избори у Србији како Борис Тадић тада не би изгубио од Томислава Николића.

„А шта да издам?! Срам вас било! Ви који сте пустили да нам туку и бију народ, да нам ломе крстове на цркви Св. Андреј у Подујеву, да нам пале цркве и манастире и светиње наше, а једино што сте урадили – издали сте саопштење и кренули на туђе светиње, срам вас било! Говорим о мартовском погрому 2004. А шта сте урадили 2008, кад је Косово прогласило независност осим што сте рекли Американцима – молим вас урадите то два дана после избора да не би Борис Тадић изгубио од Николића. Шта се урадили 2009, кад сте одустали да УН регулишу наше односе, него ЕУ?! А шта сте урадили 2010, са међународним судом правде и пресудом?! Дижу вам споменике – Јеремићу, Ђиласу, споменике им дижу на Косову, не Срби, него Албанци и онда ми успевамо да вратимо ту тему! Да се боримо. И они кажу. Вучић обећао, он је кукавица! Знате, ја сам кукавица зато што чувам Косово да преведемо народу“.

Паметни и дивни Срби са Косова и Метохије гласају за мене

Он за разлику „од оних којима је Косово независно“, „даје све од себе“, иако „зна колико је тешка ситуација“ и „шта смо све изгубили“ зато се „не јуначи“ и „буса у прса“. Зато је стао у одбрану „не става“, већ „права на другачији суд“ академика Владе Костића, док су „сви јунаци ћутали као заливени“.

„Шта ви мислите Марија, зашто 80 одсто Срба на Косову и Метохији гласа за мене?! Зар ви мислите да су ти људи глупи?! И та стална прича како је наш народ глуп! Не, то су паметни људи, то су дивни људи који живе у ужасним условима!“

Каже да Срби с Косова одлично знају ко разуме њихову муку и ко се за њихове интересе бори.

 

Извор: Коссев

Фото: TV Prva

Наслов: Покрет за одбрану Косова и Метохије

Став