Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вучић поново о сандуцима и чувању мира: Не пада на памет да мандат завршавам ратовима

Фото: Глассрпске

„Све што могу даћу, да сачувам животе наших људи, да ниједној мајци дете не вратим у сандуку, јер нисмо градили путеве да би се то дешавало, већ да бисмо чували мир“, поручио је вечерас Александар Вучић из Ниша, говорећи о решавању косовског питања.

Председник Србије преговара свакодневно са Приштином само да не буде сукоба, открио је вечерас у интервјуу на нишкој телевизији Белле Амие.

Осим што преговара, Вучић ће такође „чврсто и тврдо“ чувати националне и државне интересе, каже.

Мишљења је да је успевао да их сачува у претходних 8 година, иако је, како каже, „то изгледало као ход по жици и готово немогуће“.

„Ви ћете видети по посетама које ћемо да имамо у наредним месецима. Цео свет биће у Србији и то је слика Србије, то је слика наше земље, као и што смо све ово урадили“, казао је Вучић.

Управо због тога каже да не жели да председнички мандат завршава ратовима, али је уједно и вечерас указао на снагу Војске Србије.

„Не пада на памет да свој мандат завршавам ратовима и сукобима, иако смо нашу војску значајно ојачали и оснажили и то као фактор одвраћања“, навео је председник.

Вучић се и вечерас осврнуо на предстојећу олимпијаду, али и чињеницу да ће на њој узети учешће и спортисти са Косова.

Поново је говорио о такмичаркама у џудоу из Србије, које је похвалио, али и упутио им савет, како да реагују у случају да не освоје злато, тј, уколико прво место припадне џудисткињи са Косова која иза себе има серију златних медаља, а међу којима је и она са претходне олимпијаде одржане у Риу 2016. године.

„Једино ме брине како ће то да изгледа ако ови из Приштине, пошто су они у олимпијском комитету, ако она (џудисткиња са Косова) освоји злато, она је фаворит, најбоља је на свету. Ја сам рекао овим нашим девојкама, ако буду морале да буду на сребрном или бронзаном постољу, да остану на постољу, јер су оне заслужиле медаљу, да им је ја не одузимам, јер немам право то да радим, и немам право да искључим Србију са олимпијских игара“.

Председник је такмичаркама у џудоу такође саветовао да оставе политику и решавање косовског питања политичарима.

Како преносе београдски медији, председник Србије је раније данас у нишкој хали „Чаир“, председавао састанком страначких одбора СНС централне Србије и Косова и Метохије.

Опрема: Покрет за одбрану Косова и Метохије

(Коссев, 16. 07. 2021)

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print