Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вести

Патријарх Порфирије: У мојим молитвама на првом месту ће бити Срби на страдалном Косову и Метохији, који су у нераскидивом јединству са нашим народом у Републици Србији, али и са нашим народом који живи у Републици Српској, Црној Гори, у Босни и Херцеговини у целини

Прочитај више...

Вучић са Макроном у четвртак у Паризу

Председник Србије Александар Вучић састаће се у четвртак у Паризу са француским председником Емануелом Макроном, потврђено је Тањугу у кабинету председника Вучића.
Биће то први у низу згуснутих састанака председника Вучића, пошто је већ за наредни дан, у петак, заказан видео самит о косовском питању, у организацији Париза и Берлина, а у недељу је, како је већ јављено, дијалог Београда и Приштине, у Бриселу.

Вучић и Макрон разговараће иза затворених врата, а теме разговора у Јелисејској палати су, поред Косова, и европске интеграције Србије, као и билатерални односи две земље.

Сусрет с француским председником и једним од кључних европских лидера није случајно заказан уочи самита посвећеног косовском питању, који организују Макрон и канцеларка Ангела Меркел, а примиарни циљ је поновно успостављање политичког дијалога, којем посредује ЕУ.

www.kosovo-online.com

Став