Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вучић Столтенбергу: На делу је окупација северног дела КиМ

© AP Photo / John Thys
Седам дана траје потпуна окупација оклопним возилима севера Косова и Метохије које спроводи Приштина и сви у међународној заједници „громогласно ћуте“, нагласио је председник Србије Александар Вучић у телефонском разговору са Јенсом Столтенбергом поводом, како је генерални секретар НАТО рекао, забрињавајуће ситуације на северу Косова и Метохије.
 
Председник Србије Александар Вучић данас је, у разговору са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом, поводом ситуације на северу Косова и Метохије, истакао да Србија апсолутно ничим, ни једним јединим својим потезом, није прекршила ни Бриселски споразум, ни Резолуцију 1244, нити је на било који начин угрозила очување мира.
 
„Ипак, сви су изненада забринути када на територији централне Србије угледају српске хеликоптере и авионе, јер ваљда не би требало да постоје, или не би смели да полете док им Курти или неко из међународне заједнице то не одобри“, истиче председник Вучић.
Он је напоменуо да Србија поштује све међународне споразуме које је потписала, и да ће се увек понашати одговорно и озбиљно, али Србија и даље пита кад креће формирање ЗСО и када ће Куртијеве оклопне јединице бити повучене са севера Косова и Метохије, наводи се у саопштењу председникове Службе за сарадњу с медијима.
На крају, уз захвалност генералном секретару Столтенбергу на коректном односу и жељи да саслуша српску страну, председник Вучић је поставио питање: Коју је то норму и међународни пропис Србија прекршила? Данас, јуче или било када?
 
Двојица саговорника договорили су да остану у сталном контакту због неопходности очувања мира и стабилности у целом региону, напомиње се у саопштењу, преноси Танјуг.
 

Столтенберг: Београд и Приштина да се врате дијалогу

Генерални секретар НАТО Јанс Столтенберг написао је на Твитеру да је разговарао са Александром Вучићем и Аљбином Куртијем поводом ситуације на северу Косова.
 
 
„Разговарао сам са Александром Вучићем и Аљбином Куртијем о потреби деескалације на северу Косова. Од виталног је значаја да и Београд и Приштина покажу уздржаност и врате се дијалогу. Мандат Кфора остаје да обезбеди безбедно и заштићено окружење и слободу кретања за све“, написао је на Твитеру Столтенберг.
 
Наслов: Покрет за одбрану Косова и Метохије
 
 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print