Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вести

Вучић: Харадинај опасан човек, “велика Албанија” је претња свима, Србија ће имати одговор

Харадинај је опасан човек, а “велика Албанија” би била претња свима, рекао је данас председник Александар Вучић поводом изјаве Рамуша Харадинаја о референдуму за уједињење Косова с Албанијом, те истакао да ће Србија имати адекватан одговор на то.

На питање новинара да прокоментарише ту најаву Харадинаја, Вучић је рекао да на претње не треба узвраћати претњама.

“Мој одговор је – ви свој посао радите, шта хоћете, а ми ћемо имати добар и адекватан одговор, а грађани не треба да брину”, поручио је Вучић, преноси Тањуг.

Истиче да би волео да је чуо више реакција и из Вашингтона, Брисела и других центара моћи у свету.

Како је рекао, не дај Боже да је неко са наше стране говорио о неким другим врстама уједињења на Балкану… не само да би нам увели санкције, каже, већ би нас скоро и бомбардовали.

Вучић је поручио да Србија није “плитак поток” да свако може да је прескаче на тај начин.

Ипак, напомиње да је Харадинај опасан човек и озбиљан политичар који пледира да постане нови председник Косова и да би у случају да буде изабран уз подршку Аљбина Куртија, онда би имали и косовску владу и председника Косова који се залажу за уједињење са Албанијом.

Вучић додаје да је то политичка чињеница и да зато није разумео одушевљење неких људи у Београду таквом констелацијом снага у Приштини.

“То прихватамо као политичку чињеницу и на њу ћемо увек да реагујемо”, додао је Вучић.

Каже да су га и поред свега тога тужили на Косову како им прети када је рекао раније да ће бити изненађени реакцијом Србије ако буду кршили Вашингтонски споразум и тражили пријем у међународне организације.

 

Извор:Косово онлајн

Фото: Тањуг / Драган Кујунџић

Наслов: Покрет за одбрану Косова и Метохије

Став