Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вести

Гаши: Курти из Брисела износи неистине, Хоти му предао сву документацију

Фото: Репортери

Шеф парламентарне групе Демократског савеза Косова Арбен Гаши изјавио је да премијер Аљбин Курти има уставну обавезу да достојно представља Косово у иностранству и да се бави преговорима са Србијом и наглашава да постоје писмени докази о предаји свих докумената од стране бившег премијера Авдулаха Хотија Куртију, преноси Репортери.

Гаши наглашава да је Курти отишао у Брисел без консултација са посланицима Скупштине Косова и да ће након повратка морати да поднесе извештај.

“Курти има уставну обавезу да представља Косово у иностранству и да се бави преговорима са Србијом. Не Курти лично, већ као премијер. Што се тиче изјава из Брисела преурањено је коментарисати их, у овој ситуацији је важно да постоји систем који га обавезује да извести посланике Скупштине о састанцима након повратка из Брисела. Отишао је у Брисел не питајући Скупштину, а када се врати мораће да поднесе извештај Скупштини и својој земљи”, рекао је Гаши.

Упитан о Куртијевој изјави да од бившег премијера Авдулаха Хотија није добио никакве службене документе, Гаши истиче да Курти по том питању говори неистине.

“Хоти је предао Куртију цео досије. Курти говори неистине о овом питању. Разговарао сам са Хотијем и он ми је посведочио да је предао сва документа. Постоји потписани записник предаје. Курти има сву документацију, а ако треба да буде јавно објављена, ми ћемо то и учинити, оно што је Курти изјавио је неистинито”, рекао је Гаши.

 

(Косово онлајн,30.4.2021)

Став