Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вести

Грачаница: Протест мештана и породице претученог српског младића, захтевају казне за албанске нападаче

Фото: Косово онлајн

Наког синоћњег пребијања младића Л.Д. српске националности којег су претукла три Албанца у Грачаници, његова породица и мештани окупили су се данас на протесту испред полицијске станице, захтевајући казне за нападаче.

Претучени младић је због повреда главе задржан на болничком лечењу. Полиција је покренула истрагу и испитала Албанце који су га претукли и након тога их пустила на слободу.

Отац повређеног младица Дејан Димитријевић рекао је током данашњег протеста да је његов син у моменту када је нападнут, био у друштву девојке и сестре.

“Без икаквог повода су га пресрели на путу до куће, без икакве провокације, њих тројица одраслих и зрелих људи напали су клинца голоруког, који је шетао са својом девојком и сестром. Надам се да повреде нису велике, мало пре сам пола сата чекао испред полиције и случај је без да је ико видео мог сина окарактерисан као наношење лаких телесних повреда”, казао је Димитријевић.

Напад на српског младића догодио се на 50 метара од његове куће.

“Аутомобил је дошао из правца Приштине, изашле су три особе и почеле да псују и вичу приватни посед. Не знам о ком приватном поседу се ради и шта је то мој син прекршио. И да јесте, ја сам за сваку санкцију шта год да је урадио, није никакав проблем. Обраћали су му се на албанском и потпуно сам сигуран да је ово етнички мотивисан сукоб”, рекао је Диитријевић.

Он очекује да тужилаштво буде непристрасно и да се утврди пропуст у синоћњем увиђају полиције.

Командир полицијске станице у Грачаници Братислав Трајковић изјавио је да је у питању туча и неспоразум.

Напад је осудио и председник општине Грачаница Срђан Поповић и истакао да се овакви инциденти не смеју дешавати у Грачаници.

 
Наслов: Покрет за одбрану КиМ
 
 

Став