Покрет за одбрану Косова и Метохије

„Грађани Балкана заслужују председника САД који на њих обраћа пажњу“

© AP Photo / John Locher
Изасланик бившег америчког председника Доналда Трампа за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел поручио је на Твитеру да “грађани Балкана заслужују председника САД који на њих обраћа пажњу”.
 
У видео поруци, у којој се у позадини нижу фотографије са састанака које је Гренел имао са представницима Београда и Приштине, као и са потписивања Вашингтонског споразума, Гренел подсећа да је председник Трамп у септембру 2020. довео у Овални кабинет “шефове држава Србије и Косова који су потписали историјски економски споразум, али да је Бајденова администрација пропустила прилику коју им је Трамп дао”.
 
 
Гренел је подсетио да је у споразуму постојао једногодишњи мораторијум за Косово да тражи признање од стране међународних организација и за Србију да тражи одпризнавања Косова, као и да је договорено да се годину дана наставе разговори. Нажалост, како је констатовао, та обавеза је престала у септембру 2021, за шта он криви Бајденову администрацију.
Она, како је навео, није чак ни покушала да продужи “тај моменат договора, када су се две стране сагласиле да ће покушати да нађу заједничку основу да крену напред”.
 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print