Покрет за одбрану Косова и Метохије

Грађани КМ различито о налепницама: Шта је ово Вучић урадио – Све је боље од изолације

Фото: Видео принт

На основу договора Београда и Приштине, власници аутомобила са српским таблицама у обавези су да при уласку на територију Косова излепе стикере преко државних симбола, што је и обавеза оних који су се упутили ка централној Србији а имају „РКС“ таблице. Налепнице морају да преузму и они који имају српске таблице, укључујући и таблице које се воде на градове на КиМ, а чији се аутомобили налазе на територији Косова. Рок за преузимање налепница је до сутра, а у супротном, следи казна. Грађане Косовске Митровице упитали смо шта мисле о договору о таблицама.

Ретки су они који су хтели да стану пред камере. Жене су одбијале, а они мушкарци који су хтели да изнесу своје мишљење, различито су оценили најновији споразум постигнут у Бриселу.

Неки се питају – „шта је то Вучић урадио“ и не одобравају прикривање државних симбола, други кажу да је „све боље од потпуне забране кретања“, а трећи да се договор мора поштовати.

Више грађана није знало да се споразум о таблицама односи и на аутомобиле који су већ на Северу Косова, као и да је рок за преузимање истих до сутра, наводећи да нису о томе информисани.

Поједини су већ успели да преузму налепнице, а други упутили критике због тога што тек од данас могу да се преузму исте у Косовској Митровици, и то у полицијској станици, јер општина не ради до понедељка.

Било је и оних који су критиковали Приштину због тога што је дала недовољно дуг рок за преузимање налепница, а поготову због пандемије коронавируса, и великих гужви које се стварају испред институција.

Више њих је изнело мишљење да ће грађани на Северу Косова ипак поштовати споразум који су делегације Београда и Приштине постигле крајем прошлог месеца у Бриселу, тј. да ће прелепити државне симболе налепницама.

(Коссев, 07. 10. 2021)

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print