Покрет за одбрану Косова и Метохије

Дачић: Приштина не слуша ни САД ни ЕУ, Курти више немачки него амерички човек

Фото: ФоНет

Да би било помака у дијалогу Београда и Приштине потребно је да се изврши притисак на страну која не примењује своје обавезе из Бриселског споразума, а то је Приштина, изјавио је данас председник Скупштине Србије Ивица Дачић.

Он је на ТВ К1 навео да се данас чини да Приштина “не слуша никог”, ни Брисел, ни САД, и додао да су и албански политичари у Приштини подељени, тако да су једни амерички, други европски, а трећи немачки људи.

“За Аљбина Куртија се говори да је он више немачки човек него амерички”, додао је Дачић.

Према његовим речима, српској страни ће бити потребно стрпљење. Дачић је додао и да је важно да функционишу радне групе које се баве техничким питањима, како би се постигао некакав помак, али и истакао да то теско иде и да је све неизвесно.

“Издржаћемо све стоички, бићемо стрпљиви и нећемо никада напустити сто на коме се преговара. Србија ће бити конструктивна”, рекао је Дачић.

Он је указао да постоје и многи фактори којима не одговара да се криза заврши брзо и успешно.

“Тиме се губи тема. Зашто би високим представницима међународне заједнице било у интересу да се укине функција високог представника у БиХ, шта ће они да раде? Ми треба да знамо шта хоћемо, да помажемо наш народ да остане да живи на КиМ, јер они ако оду одатле, нама је џабе да причамо о српском Косову и Метохији”, поручио је Дачић.

Наслов: Покрет за одбрану Косова и Метохије

(Косово онлјан, 08. 07. 2021/Танјуг)

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print